A opta editie a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD aduce in fata spectatorilor peste 33 de spectacole si evenimente intre 22-31 august.

UNDERCLOUD 2015Foto: Afis festival

Timp de zece zile, la Muzeul National al Taranului Roman o sa fie o adevarata furtuna culturala independenta, anunta organizatorii. 33 de spectacole de teatru independent, lansari de carte, conferinte, ateliere. Dupa o zi nebuna la munca... ai unde sa iti incarci bateriile.

Printre artistii care sunt Undercloud anul acesta, la cea de-a VIII-a editie, ii amintim pe Oana Pellea, Matei Visniec, Sanda Manu, Florin Piersic jr, Marian Ralea, Marius Manole, Claudiu Bleont, Vlad Zamfirescu, Gigi Ifrim, Serban Pavlu si multi altii.

Spre bucuria tuturor iubitorilor de arta vizuala, pictorul Stefan Caltia si-a dat acordul ca afisul festivalului UNDERCLOUD sa fie realizat dupa una dintre lucrarile sale: Primavara, 2015.

UNDERCLOUD 2015 se bucura si de o serie de evenimente conexe sustinute de personalitati marcante ale teatrului contemporan. Criticul de teatru George Banu isi lanseaza volumele Parisul personal, casa cu daruriť si Japonia, imperiul teatrului (Editura Nemira) si sustine oconferinta-omagiu despre omul de teatru Valentin Nicolau, prieten UNDERCLOUD, plecat prea devreme dintre noi.

Profesoara Sanda Manu propune un atelier-dialog pentru tinerii artisti. Alte doua momente mult asteptate sunt lansarile cartilor Omul din care a fost extras raulť de Matei Visniec (Editura Polirom) si Hamlet si nebunia lumiiť de Octavian Saiu (Editura Paidea).

Editia a VIII-a se desfasoara sub sigla programului european EFFE 2015-2016 Europe for Festivals, un important certificat international atribuit de catre Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa. UNDERCLOUD este singurul festival international de teatru independent din Romania care a primit aceasta distinctie.