Fundaţia "Prinţul de Wales" oferă cinci burse la unul din cursurile sale de restaurare ce va avea loc în Viscri şi Buneşti (judeţul Braşov), în perioada 31 august - 4 septembrie, informează pagina de Facebook a instituţiei.

Programul cursului include prezentări despre unelte şi materiale tradiţionale, reparaţii structurale în clădiri cu valoare istorică, tehnici de preparare a mortarului pe bază de var (var pastă şi var praf), tencuit şi finisaje istorice.

Profesor este Henry Rumbold, un specialist britanic în restaurare cu o experienţă de peste 50 de ani în domeniul patrimoniului. Va fi asigurată traducerea în limba română.

Cursul este adresat cu precădere celor care doresc să lucreze în domeniul restaurărilor sau al întreţinerii clădirilor istorice.

Participanţii primesc un set complet de unelte, echipamente de protecţie şi un certificat din partea Fundaţiei "Prinţul de Wales".

Cursul este gratuit, fiind asigurat şi transportul de la Viscri la Buneşti, dacă este nevoie. De asemenea, sunt incluse cazarea la sediul fundaţiei din Viscri şi trei mese pe zi.

Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită o scrisoare de motivare (maxim o jumătate de pagină) şi detalii complete de contact în atenţia doamnei Aura Woodward la email aura.woodward@yahoo.co.uk.