Comisia de Buget a adoptat TVA redus de 5% pentru carti, ziare, accesul la muzee, evenimente cinematografice

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 iunie 2015, 15:09 Actualitate | Cultură

Comisia de Buget din Camera Deputaţilor a adoptat săptămâna aceasta o cotă de TVA redusă la 5% la cărţi, manuale, ziare, reviste şi pentru accesul la muzee, monumente, alte evenimente culturale, cinematografice sau sportive, informează un comunicat al deputaţilor PNL Andreea Paul şi Vasile Horga, membri ai Comisiei de Buget şi Finanţe, citat de Agerpres.

Potrivit celor doi deputaţi, în dezbaterile Comisiei de Buget din Camera Deputaţilor legate de Codul Fiscal s-a reuşit impunerea cotei redusă de TVA, de 5%, pentru manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii. Propunerea Guvernului, adoptată de Senat, prevedea TVA de 9%.

Aceeaşi cotă a fost impusă şi pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe, în timp ce propunerea Guvernului, triată de Senat prevedea TVA de 9%.

De asemenea, cota a fost impusă şi pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului adoptată de Senat prevedea un prag de 380.000 lei.

Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 metri pătraţi. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%.

"Mulţumim tuturor colegilor din Comisie care ne-au fost alături şi care au votat în favoarea propunerii noastre. Mulţumesc experţilor MFP şi Ministerului Culturii pentru adeziunea la obiectiv şi pentru suportul lor. Sperăm să trecem cu aceste prevederi şi prin votul plenului parlamentar", potrivit documentului citat.

Potrivit sursei citate, urmează un ultim vot important în Comisia de Buget legat de nivelul cotei standard de TVA. PNL a propus TVA de 19% din 2016 şi 16% din 2018.
[P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
1632 vizualizari
  • 0 (2 voturi)    
    playboy & stuff (Sâmbătă, 20 iunie 2015, 15:49)

    Andrei [anonim]

    inclusiv pentru playboy & restul "revistelor" tematice (promotor, casa si gradina, fhm) cu continut copy/paste prealuat din afara?


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă