Nichita Stanescu, omagiat, la 82 de ani de la nastere, la Institutul Cultural Roman

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 31 martie 2015, 11:53 Actualitate | Cultură

Poetul Nichita Stanescu
Foto: ICR
Miercuri, 1 aprilie 2015, ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti) va fi prezentat spectacolul aniversar Dreptul la timp, un recital inedit de poezie și flaut. Isabella Drăghici, acompaniată de Ștefan Diaconu la flaut, va recita versuri din cele mai cunoscute volume ale poetului Nichita Stănescu, de la nașterea căruia se împlinesc la 31 martie 82 de ani.

Printr-o metamorfoză în care muzicianul își asumă rolul conștiinței poetului iar actrița devine întruparea acesteia, poezia însăși, recitalul va aduce pe scenă câteva secvențe ale acestei tensiuni creatoare. Desprinse de poet sau unite cu el, poezia și muzica gândirii creatorului se împletesc într-un joc ce se constituie drept fir conducător al spectacolului. Neconvenționalul spectacular îmbină cuvântul și necuvântul, sunetul și tăcerea, mișcarea scenică și tensiunea statică, ilustrând prin secvențe înlănțuite câteva teme esențiale din lirica stănesciană: iubirea, timpul, spațiul și moartea.

Isabella Drăghici (n. 1977, Medgidia), actriță, poetă și prozatoare, este licențiată a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. A absolvit masteratul  Studii religioase – texte și tradiții la Universitatea București și este, în prezent, doctorandă a Facultății de Filosofie, Universitatea București, în domeniul Antropologia artei, cu o cercetare privind raportul dintre sacru și arta teatrală. Este autoarea unui volum de versuri, laureată a numeroase concursuri de creație literară.

Ştefan Diaconu (n.1990, Rădăuţi) a început studiul pianului la Iași, iar de la vârsta de 10 ani a studiat și flautul. A absolvit Facultatea de Interpretare, specializarea flaut, clasa prof. Ion Bogdan Ştefănescu şi Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, specializarea dirijat orchestră. Este colaborator permanent al Filarmonicii George Enescu și masterand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea flaut. Ştefan Diaconu cântă pe un flaut Muramatsu.


Citeste mai multe despre   Dosare Juridice - Dreptul penal al afacerilor

Noul sistem de preventie in procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica si rolul ANI

Conform informatiilor existente pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, "ANI este doar piesa centrala sau motorul unui mecanism complex de evaluare, identificare si sanctionare a derapajelor de integritate". In cei opt ani de activitate, Agentia a creat una din cele mai mari baze de date cu privire la declaratii de avere si de interese (5,5 milioane de documente) si a finalizat peste 10.000 de dosare ce au vizat identificarea incidentelor de integritate survenite in cazul mai multor functionari publici, parlamentari, membri ai Guvernului, sefi de institutii din administratia publica locala, etc.

592 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version