Un club exclusivist. DJ Du Bois pregateste atmosfera. Un grup de tineri se distreaza pe ritmuri frenetice. Nu le pasa de nimic, lumea e la picioarele lor. Toti asteapta sa apara ea, Celimene. Barbati o doresc, femeile o invidiaza. Distractia e in toi, numai Alceste se simte pierdut in aceasta lume in care conteaza doar succesul si banii.Asociatia OPERA PRIMA in parteneriat cu Fundatia Dignitas si Teatrul Nottara, cu sprijinul ArCuB - prin programul de finantare Bucuresti 555 - si PMB, anunta urmatoarea reprezentatie a spectacolului "Mizantropul" de Moliere, in regia lui Alexandru Mazgareanu, ce va avea loc in data de 20 octombrie, orele 19.30 la Sala George Constantin a Teatrului Nottara (Bulevardul Magheru nr. 20).

MizantropulFoto: Radu Tuta

"Mizantropul" este un text actual, care vorbeste despre ipocrizie, fast si reusita prin orice mijloace, in contrast cu sentimentele sincere, adevarul si truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mazgareanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume dominata de ideea de competitie. Spectacolul aduce in prim plan, pe langa montarea intr-o cheie regizorala moderna, si o echipa de tineri creatori de teatru ce dau un suflu proaspat si inedit personajului pe care il interpreteaza.

Mizantropul

Din distributia spectacolului fac parte Anca DUMITRA - Célimène, Dan RADULESCU - Alceste, Alexandru CALIN - Philinte, Serban GOMOI - Clitandre, Vlad UDRESCU - Acaste, Sorin DOBRIN - Oronte, Sorina STEFANESCU - Arsinoé, Clara POPADIUC – Éliante (debut) si Alexandru SUCIU - Basque.

Traducerea textului a fost realizata de Doru MARES, coregrafia este semnata de Arcadie RUSU iar ilustratia muzicala si muzica originala de Alexandru SUCIU. Decorul a fost realizat cu sprijinul TWINS STUDIO.

Din presa:

“Mizantropul lui Mazgareanu este o boare de aer proaspat. O traducere pe cat de antrenanta, pe atat de melodioasa si un joc actoricesc natural in ciuda rimelor, care gliseaza de la comic la dramatic pe ritmuri electronice.” - Ioanina Pavel

"A ales un text vechi despre societatea aristrocrata franceza si a construit pe el un colt de lume contemporana romaneasca. Cand am intrat in sala am avut senzatia ca am pasit pe usa unui club de noapte din Bucuresti. Decor, sunet, miros, lumini… exact aceeasi lume nebuna, nebuna." - Ileana Andrei

Imagini de la premiera spectacolului gasiti aici http://goo.gl/2LfR70

Asociatia OPERA PRIMA este o organizatie de drept privat, neguvernamentala, apolitica, independenta si autonoma ce are ca scop initierea, organizarea si sprijinirea actiunilor si programelor de dezvoltare profesionala si culturala. Asociatia a fost infiintata in anul 2012 din dorinta de a ajuta tinerii artisti in evolutia lor.

Parteneri ai proiectului:

ArCuB - Program cultural Bucuresti 555 - www.arcub.ro

Primaria Municipiului Bucuresti - www.pmb.ro

Fundatia Dignitas - www.fundatiadignitas.ro

Teatrul Nottara - www.nottara.ro

Twins Studio - www.twinsdesign.ro