Invitata lunii septembrie (ediția a treia) la Libraria Bizantina este Mihaela Miroiu.Profesoară universitară la SNSPA, specialista in teorii politice feministe, etică politică, ideologii politice și politici de gen, Mihaela Miroiu a scris mai multe carti - de unele cu siguranta ati auzit:"Gîndul Umbrei. Abordări feministe în filozofia contemporană", "Convenio. Despre natură, femei şi morală", "Societatea Retro", "Drumul către autonomie. Teorii politice feministe","Nepreţuitele femei şiDincolo de îngeri şi draci. Etica în politica românească ".

afisul evenimentuluiFoto: Literatura Azi

Literatura de azi la Librăria Bizantină este un program gîndit pe termen lung care va oferi intelectualilor români expunerea publică și vizibilitatea pe care o merită. Datoriile noastre față de intelectualii români sînt mari – fără ei și cărțile lor, cultura română ar fi o sintagmă vidată de conținut.

În fiecare lună, la Librăria Bizantină, un autor român va fi invitatul lui Daniel Cristea-Enache, într-un eveniment incluzînd un dialog cu criticul literar, o lectură publică, o sesiune de Q & A și una de autografe.

Parteneri: Uniunea Scriitorilor din România, Facultatea de Litere a Universității din București, România literară, LiterNet, HotNews, Contributors, Dinu Lazăr/ fotografu.ro, DocuArt.

Invitata lunii septembrie (ediția a treia) este Mihaela Miroiu.

Mihaela Miroiu este profesoară universitară și coordonează doctorate în științe politice la SNSPA. A inițiat studiile de gen la nivel masteral (1998) și doctoratele în științe politice în România (2000). Aria sa de cercetare cuprinde teorii politice feministe, etică politică, ideologii politice și politici de gen.

Printre cărțile sale se numără Gîndul Umbrei. Abordări feministe în filozofia contemporană(Alternative, 1995), Convenio. Despre natură, femei şi morală(Alternative, 1996, reed. Polirom, 2002, tradusă în Macedonia în 2005), Societatea Retro(Trei, 1999), Drumul către autonomie. Teorii politice feministe(Polirom, 2004),Nepreţuitele femei (Polirom, 2006) şiDincolo de îngeri şi draci. Etica în politica românească (Polirom, 2007).

„Memorialistica și reflecția intelectuală se amestecă într-o proză veritabilă, de excepțională calitate, minuțios-descriptivă, seducător-narativă, curajos-confesivă, subtil-analitică și bogat-expresivă.” (Ion Bogdan Lefter)

„Autoarea vrea să se modifice condiția femeilor în România de azi. Nu e doar o declarație de intenții, proclamată demagogic: e o stare de fapt, lupta continuă cu discriminările și disprețul față de femei, în care Mihaela Miroiu e vîrful de lance.” (Ovidiu Șimonca)

„Chiar dacă Mihaela Miroiu face parte din mediul academic, prin utilizarea experiențelor de viață personale, mesajele sale pot să ajungă și la «Maricica», cea care se află încă într-o mare singurătate politică și civică.” (Oana Băluță)

„Acum sînt mai optimistă decît oricînd, deşi trăim o nouă şi mizeră criză a valorilor.” (Mihaela Miroiu)

Literatura de azi la Librăria Bizantină

marti, 23 septembrie, ora 19.00

Librăria Bizantină, str. Bibescu Vodă nr. 20, sector 4, București

Coordonator program: Cristina Adomniței/ Librăria Bizantină

Coordonator editorial: Odilia Roșianu/ Literatura de azi

Director artistic: Laurențiu Midvichi