Atunci cand copilul se plange ca noptile ii sunt bantuite de cosmaruri, adultii nu stiu prea bine cum sa reactioneze. A incerca sa-l linistesti spunandu-i ca „nu a fost decat un vis" nu este suficient, sustin specialistii in psihologia visului Kelly Bulkeley si Patricia Bulkley.

visele-copiilor-intelegerea-celor-mai-importante-vise-si-cosmaruri-din-copilarieFoto: GiftBooks.ro

Plecand de la experienta „marilor vise", cum le numeste C.G. Jung, cartea ofera o introducere in psihologia si neurostiinta activitatii onirice, cu o serie de exemplificari si interpretari din visele copiilor si adolescentilor. Parintii, educatorii si psihologii vor afla cum sa discute cu cei mici despre visele lor si cum sa-i ajute sa-si foloseasca in mod creativ fantezia. Cartea se bazeaza pe teoria jungiana a „arhetipurilor" si surprinde cateva dintre tiparele recurente ale vietii onirice a micilor visatori, recunoscand in acelasi timp ca fiecare interpretare are un caracter individual.

Autorii si-au propus o misiune clara: ei vor sa suplineasca penuria de informatii pe care copiii de astazi o resimt cand vor sa afle mai multe despre visele lor si despre cum pot sa inteleaga aceste trairi. Autorii isi doresc, de asemenea, sa-i indrume pe parinti, educatori si ingrijitori sa le raspunda mai bine copiilor cand discuta despre vise si sa-i ajute pe cei mici sa-si foloseasca visele pentru a-si spori puterea imaginatiei. -Publishers Weekly

Noile cercetari stiintifice aduc argumente solide in favoarea ideilor lui Jung. Pornind de la visele copiilor, putem afla cum utilizeaza acestia programele genetice foarte vechi, pe care Jung le numea „arhetipuri ale inconstientului colectiv". Scopul nostru este de a va ajuta sa va familiarizati cu limbajul arhetipal al viselor din copilarie si de mai tarziu. - Autorii

Kelly Bulkeley este autorul mai multor carti despre psihologie, religie si vise. A fost presedinte al Asociatiei Internationale pentru Cercetarea Viselor.Patricia M. Bulkley este specializata in consiliere pastorala si psihologia familiei.