Corul Barbatesc Ortodox „Armonia“ din Constanta si Corul National de Camera „Madrigal“ vor participa la cea de-a VIII-a editie a Festivalului World Choir Games, desfasurata la Riga, in Letonia, in perioada 9 – 19 iulie 2014.

Corul ArmoniaFoto: ICR

Orasul Riga, capitala Letoniei, este, in acest an, Capitala Culturala Europeana. Cunoscut si ca „Olimpiada corurilor“, organizat o data la doi ani, World Choir Games este cel mai important concurs mondial in domeniu. La editia din acest an s-au inscris peste 350 de ansambluri corale.

Corul Madrigal

Corul Madrigal

Foto: ICRInfiintat in 1963, sub bagheta dirijorului-fondator Marin Constantin, Corul National de Camera „Madrigal“ a devenit, in cele cinci decenii de existenta, un reper in peisajul muzical romanesc si international. Istoria formatiei include peste 4000 de concerte, sute de turnee, participarea, incepand din 1964, la toate editiile Festivalului International „George Enescu“, 40 CD-uri inregistrate, numeroase premii si distinctii. Cu prilejul concertului de la Riga va fi lansat filmul documentar artistic Madrigalul in constelatia UNESCO semnat de Laurentiu Damian. Pelicula de 55 minute prezinta celebra formatie corala in decorul edificiilor protejate de UNESCO pe teritoriul Romaniei.

Corala barbateasca „Armonia“ a fost infiintata in 2001 in cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai tarziu a intrat sub obladuirea Arhiepiscopiei Tomisului. Ansamblul a fost distins cu medalia de aur la sectiunea Folclor a celei de-a VII-a editie a Olimpiadei Corale Mondiale, desfasurate la Cincinnati, S.U.A., si a fost desemnata, in 2013, campioana concursului de la Graz, Austria. Repertoriul cuprinde piese religioase, folclor romanesc si international, colinde traditionale romanesti si straine, lucrari clasice.