De câţiva ani, Târgul mărţişorului de la Muzeul Ţăranului a crescut de la o editie la alta ajungand in acest an la peste 500 de participanti. Povestea mărţişorului este transmisa peste timp, în diferite forme, până în contemporaneitate: de la firul simplu răsucit în alb şi roşu, până la mărţişorul virtual. Editia din acest an a tradiţionalul Târg al Mărţişorului se va desfăşura în perioada 27 februarie - 2 martie la Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR), informeaza organizatorii.

Targul Martisorului Foto: Muzeul Taranului Roman

Intrat în obişnuinţa publicului bucureştean, Târgul mărţişorului a oferit publicului, prin criteriile de selecţie care au vizat valoarea obiectului handmade şi inovaţia, un grad de creativitate care a situat participanţii în sfera artistică şi a unui meşteşug capabil să fie reînnoit cu diverse valenţe şi să comunice cu expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului, o bună stăpânire a materiilor cu care sunt create.

Asa cum a fost obisnuit in acesti ani, publicul va avea parte de o oferta foarte bogată, uşor reperabilă prin diversitatea şi unicitatea mărţişoarelor, fie că au avut ca sursa de influenţa lumea ţărănească, fie că au conturat noi forme ale creativităţii urbane (de la obiectul manufacturat, la amprenta unui design contemporan, de la semnul zodiacal sau trifoiul norocos la banda desenată sau personaje din mitologia ţărănească şi urbana). "Am fost mereu interesaţi şi de aducerea în atenţia publicului cumpărător a anumitor categorii de mărţişoare care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent, ca de exemplu, mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau ţip goblen, mărţişorul de Fond Plastic, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor optzeci, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani în care principala expresie este cea a obiectului handmade", spun organizatorii targului.

Povestea mărţişorului a continuat să se re/ scrie în şnururi simple alb-roşii, monede prinse în cusături, fire de lâna, fetru, lut şi lemn, hârtie manuală, piele, plastic, metal şi, în fine, orice materii reciclate şi interesant exploatate.

La targ publicul va putea alege si din preparatele cu gusturi proaspete şi dulci de turtă dulce, kurtos kalacs, mere şi prăjituri de casă, suc natural de mere, miere şi dulceţuri.

Totodata, in perioada targului, sunt organizate ateliere de creatie la care sunt invitate - şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care au ca obiect de activitate acţiuni având caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.

Ateliere de creativitate:

- 28 februarie, orele 11.00 - 12.00, Atelier de făcut şnururi de mărţişor, cu Ruxandra Grigorescu, la Atelierul de creativitate (pentru copii).

- 1 martie, orele 11.00 - 12.00, Atelier de făcut şnururi de mărţişor, cu Genoveva Sauciuc, la Atelierul de creativitate (pentru copii şi adulţi).

Targul este deschis in perioada 27 februarie - 2 martie 2014, intre orele 10.00 - 18.00.

Bilet de intrare: 4 lei preţ întreg, 2 lei preţ redus (elevi, studenţi, pensionari)