Corul Naţional de Cameră "Madrigal" va putea fi ascultat în această seară de 18 decembrie 2013 în Aula Magna Teoctist Patriarhul de la Palatul Patriarhiei, în concertul tradiţional de Craciun intitulat 'Răsăritul cel de Sus'. Ansamblul va interpreta un program de colinde româneşti şi universale, iar în deschidere va concerta, începând cu ora 19,00, grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Corul MadrigalFoto: www.madrigal.ro

Corul Național de Cameră MADRIGAL este o emblemă a vieții muzicale românești, formație profesionistă înființată în 1963 de dirijorul Marin Constantin. În 50 de ani de existență artistică a reprezentat România în lume, devenind un adevărat brand de țară.

De-a lungul celor cinci decenii de activitate, Corul Național de Cameră MADRIGAL a susținut peste 4100 de concerte în țară și pe scenele prestigioase din Europa, SUA, Japonia, Turcia, Coreea etc, cucerind elogiile criticii muzicale românești și internaționale, primind numeroase premii și distincții, culminând cu titlul Bun al Patrimoniului Cultural Universal UNESCO (Paris – 1992).