Cea de-a treia editie a Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe 2013 s-a incheiat duminica seara cu premierea castigatorilor. Timp de 10 zile, cele mai importante productii ale teatrului independent din stagiunea 2012-2013 au fost prezentate in festival.

Juriul de Premiere al Festivalului, alcatuit din actrita Coca Blooos, Roxana Crisan - Talent Manager Media Pro si regizorul Eugen Gyemant a acordat, din cele 14 spectacole inscrise in concurs, urmatoarele premii:

Premiul pentru debut: ex-equo - actritei Irina Antonie si actorului Andrei Catalin pentru interpretarile din spectacolul "PISICA VERDE" de Elise Wilk.

Premiul de originalitate: realizatorilor spectacolului ¬VARIATIUNI LA INVENTIUNI, OPUS 2¬ - Emilian Marnea si Petre Ancuta.

Premiul pentru cea mai buna scenografie: nu se acorda.

Premiul pentru cel mai bun actor: Matei Chioariu, in spectacolul "LSD THEATRE SHOW" dupa Christopher Durang (Doctor's Studio).

Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina: nu se acorda. Se acorda in schimb - Premiul Special al Juriului: actritei Anda Saltelechi, pentru interpretarea rolului "Povestitorul" din spectacolul "NOSTALGIA 53" dupa Mircea Cartarescu.

Premiul pentru cea mai buna regie: lui Robert Balan, pentru realizarea spectacolului "SFARSIT. WORK IN PROGRESS" de Robert Balan.

Premiul pentru cel mai bun spectacol: "BUZUNARUL CU PAINE" de Matei Visniec.

Maratonul Teatrului Independent "Bucharest Fringe" este un proiect initiat si organizat de Asociatia TEATRUL.RO, finantat de Administratia Fondului Cultural National si UNITER.