Teatrul Tandarica din Bucuresti organizeaza in perioada 3 - 9 decembrie cea de-a treia editie a Festivalului de Teatru de Animatie "Bucurii pentru Copii. Spectacole de colectie". Pe parcursul celor sapte zile de festivalul micii spectatori vor avea parte de un regal al celor mai bune reprezentatii de animatie din tara si din strainatate.

Sediul teatrului din Piata Lahovari va gazdui reprezentatii cu spectacole indragite din repertoriul teatrelor din Arad, Targu Mures, Cluj-Napoca, Bacau, Botosani, Brasov, Galati si Bucuresti. Alaturi de teatrele din tara vor fi prezente in festival spectacole sustinute de trupe din Spania, Australia, Suedia, Bulgaria si Ungaria.

Spectatorii de orice varsta, dar in special copiii, vor avea ocazia sa participe la momente deosebite, in compania celor mai indragite povesti si a celor mai cunoscuti eroi cu ajutorul papusilor si marionetelor.

Potrivit site-ului teatrului Tandarica, in programul festivalului vor fi prezentate doua spectacole invitate: "Faust" - productie a Teatrului Tandarica si "Varietati papusaresti" - o productie UNATC.

Faust, spectacol pentru adulti, un spectacol-parabola, in care Gabriel Apostol, Ion Brancu, Mariana Zaharia incearca cu mijloacele animatiei sa reinterpreteze mitul faustian.

Varietati papusaresti sunt o suita de mini spectacole in care papusile, marionetele, jocurile de umbre, pantomima, dansul, improvizatia au conlucrat in crearea unei metafore despre iubire.

Organizatorii evenimentului sunt Primaria Municipiului Bucuresti si Teatrul de Papusi si Marionete Tandarica.