Managerul Operei Naţionale Române Iaşi (ONRI), Beatrice Rancea, a declarat că pe 8 iunie va fi organizată prima ediţie a Galei Operelor Naţionale, eveniment care reprezintă o premieră pentru România, informeaza Agerpres. Totodata, Beatrice Rancea a menţionat că premiile şi distincţiile vor fi acordate pe 16 secţiuni. De asemenea în cadrul Galei Operelor Naţionale vor fi acordate şi 12 premii de excelenţă.

'Un astfel de eveniment este necesar deoarece niciodată până acum artiştii lirici din România, fie că interpretează pe scenele din ţară sau străinătate nu au fost premiaţi şi recunoscuţi la nivel naţional. Pentru prima oară în România, la Iaşi se va organiza un fel de Oscar al Operelor Naţionale. Evenimentul se va desfăşura cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Judeţean. Am avut această dorinţă de a fi primii care organizăm această Gală a Operelor Naţionale', a declarat Beatrice Rancea pentru Agerpres.

Beatrice Rancea a adăugat că sunt personalităţi extraordinare care evoluează nu numai pe scenele din România, dar sunt în acelaşi timp şi prezenţe remarcabile pe scene din toată lumea.

'Acesta este motivul pentru care pe data de 8 iunie, la ora 21,00, la oră de maximă audienţă, avem transmisiune în direct de aici, de la Iaşi, cu Gala Premiilor Naţionale. Vor fi personalităţi care vor oferi premii, vor fi personalităţi din ţară şi străinătate care vor primi premii. Dorim ca această gală să fie numărul unu pentru că, evident, o vom organiza şi la anul', a precizat Beatrice Rancea.

Printre cele peste 200 de personalităţi din lumea operei, operetei, la Iaşi vor fi prezente şi marea soprană Elena Moşuc, care nu doar că va înmâna un premiu, dar va susţine şi o arie în cadrul Galei. O altă prezenţă notabilă devoalată până acum este cea a renumitei soprane Mariana Nicolesco.

'Vor fi nume mari ale scenei operei', a conchis Beatrice Rancea.