Inscrierile pentru cea dintai editie a Concursului Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera”, au intrat in linie dreapta, termenul limita fiind 18 mai 2013. Perioada de desfăşurare a fazelor finale ale competiţiei: 13-16 iunie 2013.

Concursul Internaţional de Canto „Le Grand Prix de l’Opera” se înscrie prin conceptul sau, pe linia concursurilor de canto recunoscute de Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale de Muzică, cu sediul la Geneva.

Înscrierile se fac online, completând formularul disponibil pe http://onb.operanb.ro/ro/concurs şi trimiţându-l împreună cu documentele necesare înscrierii la adresa de email competition@operanb.ro până cel târziu în data de 18 mai 2013, informeaza comunicatul ONB.

Obiectivele concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul identificării valorilor naţionale şi a potenţialului organizatoric şi instituţional.

Concursul se adresează tinerilor solişti vocali români şi străini, cu vârsta cuprinsă între 19-33 de ani pentru voci feminine, respectiv 20-34 de ani pentru voci bărbăteşti. Organizatorii oferă tuturor celor acceptaţi în urma preselecţiei posibilitatea de a colabora cu un maestru acompaniator în mod gratuit şi asigură, de asemenea, cazarea gratuită la hotel tuturor cântăreţilor care trec de faza preselecţiei, pe parcursul etapelor pentru care s-au calificat.

Se oferă premii substanţiale (care totalizează peste 12.000 de Euro), contracte de înregistrări şi de spectacole şi oportunităţi de a interpreta roluri principale în spectacole ale Operei Naţionale Bucureşti. Concursul va fi jurizat de către personalităţi emblematice ale lumii muzicale naţionale şi internaţionale. Printre aceştia se numără solişti, manageri de teatre lirice, directori de casting şi impresari: Marcello Giordani (Italia), cu o carieră strălucită la Metropolitan Opera din New York, Brenda Hurley (Elveţia) - Directorul Studioului Internaţional de Operă din Zürich, Maria Moţ (Marea Britanie) - Manager artistic la agenţia londoneză Intermusica, Olga Kapanina (Rusia) - directorul Departamentului de Operă de la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg, Pål Christian Moe (Germania) - Director de Casting la Opera de Stat din München, Yury Schwartzkopf (Rusia) - Director General al Teatrului de Stat de Comedie Muzicală din Sankt Petersburg şi prim-adjunct al Directorului Teatrului de Operă Mariinsky din Sankt Petersburg, Mihai Cosma (România) - Manager de proiect şi Consilier artistic al Directorului General al Operei Naţionale Bucureşti şi Răzvan Ioan Dincă (România) - Preşedintele Competiţiei, Director General al Operei Naţionale Bucureşti.

Publicul are acces liber la oricare dintre etapele concursului, în vreme ce intrarea la Gala laureaţilor se va face pe bază de bilet (biletele vor fi puse în vânzare în scurt timp, la Casa de bilete a instituţiei şi online, pe http://tickets.operanb.ro/).

Concursul este organizat cu sprijinul Centrului de Excelenţă pentru Cercetare Ştiinţifică şi Proiecte Artistice al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.