Implinirea a 200 de ani de la nasterea compozitorului italian Giuseppe Verdi va fi marcata printr-un concert la Castelul Peles. Concertul are loc in cadrul celei de-a treia editii Stagiunii Sunetul Muzicii si se va desfasura sambata 18 mai 2013, de la ora 17, in sala de muzica a Castelului.

Soprana Veronica Anușca Foto: Radio Romania

Regalul verdian va avea ca protagonista pe soprana Veronia Anusca, solista a Operei Nationale Bucuresti, o tanara artista, discipola a lui Ionel Voineag, care s-a perfectionat la cursuri de maiestrie sustinute de: Mariana Nicolesco, Marina Krilovici, Claudio Desderi, Ionel Pantea.

Soprana Veronica Anusca va interpreta arii din operele verdiene: Un ballo in maschera, Rigoletto, Otello, Falstaff, I vespri Siciliani. Ea va fi acompaniata de pianistul Mihai Murariu care va prezenta si o lucrare a lui Dan Dediu.

Veronica Anusca a castigat numeroase premii, printre care: Premiul I si Premiul Special Melos la Concursul International de Canto "Maestrii Artei Lirice" - Petre Stefanescu-Goanga, Premiul al II lea la Concursul International de Canto Hariclea Darclee, Braila, Premiul I la Concursul National al Liedului Romanesc, Brasov, Marele Premiu la Concursul International de Interpretare Vocala "Sabin Dragoi", Timisoara, Premiul pentru Debut la sectiunea Opera in Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului - 2011.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta de la Muzeul National Peles, tel. 0244310 918, interior 129 - sectia Relatii publice sau completand un formular pe site-ul http://peles.ro/concertul-sunetul-muzicii-iii-editia-a-iii-a/