Editura Humanitas împreună cu Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - A.R.C.E.N. organizeaza seria de dialoguri Eseuri de duminica. Prima editie a dialogurilor va avea loc duminica, 24 februarie de la ora 17.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu.

Eseuri de duminicaFoto: Humanitas

Potrivit editurii Humanitas, proiectul Eseuri de duminica consta in dezbateri publice pe marginea unor selectii din cele 33 de texte scrise, majoritatea, in anii '38-'40 si adresate de Noica publicului larg cu speranta secreta ca-l va atrage, in ziua duminicii, de partea filozofiei.

Pornind de la volumul Eseuri de Duminică de Constantin Noica, primul dialog se va desfăşura în jurul eseului „Despre plictiseală“.

"Ne plictisim intr-unele vieti pentru ca ne-am distrat in altele sau, si mai bine: ne plictisim in fiecare din vietile pe care le traim tocmai pentru ca sunt mai multe si trimit una la alta, stanjenindu-se reciproc. In cele din urma, poate ca nu fericirea unui moment din trecut face din clipa de fata ceva cenusiu, gol,plictisitor; dar sentimentul acesta ca am putea trai orice alta viata, inca alta si iarasi alta, el iti infecteaza cu plictiseala viata pe care o traiesti cu adevarat."

Invitaţii primei editii din seria Eseuri de Duminică sunt: Gabriel Liiceanu şi Edmond Niculuşcă, preşedinte A.R.C.E.N.

In seria "Eseuri de Duminica la Libraria Humanitas de la Cismigiu" vor mai loc urmatoarele dezbateri, pornind de la textele lui Constantin Noica:

- Despre foloasele sufleteste ale vacantei. 3 martie, ora 17.00. Participa Catalin Cioaba si Edmond Niculusca, presedinte ARCEN

- De la izolare la singuratate. 10 martie, ora 17.00. Participa Sorin Lavric si Edmond Niculusca, presedinte ARCEN.