Astazi debuteaza inscrierile la cea de a II-a editie a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”, informeaza Headsome Communication, unul dintre organizatorii evenimentului. Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialisti in vinzari, marketing si comunicare – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.

La cea de a doua editie, intra in concurs produsele editoriale ale anului 2012. Sint invitate sa participe toate editurile care sint inregistrate, publica si difuzeaza carte in Romania (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filiala in Romania), tipografiile care au sediul in Romania, bibliotecile autohtone, librariile care au sediul pe teritoriul Romaniei, precum si cele online intregistrate ca firme romanesti, plus platformele online dedicate promovarii cartilor.

Inscrierea proiectelor in competitie are loc in perioada 19 februarie-15 martie 2013, iar spectacolul de decernare a premiilor este planuit pentru data de joi, 25 aprilie, in Aula Bibliotecii Nationale a Romaniei.

Cea de-a doua editie introduce doua noi categorii de premii fata de editia precedenta si anume: „Cea mai buna campanie de Marketing / PR / CSR” si „Cea mai eficienta platforma online dedicata promovarii cartilor”

Din juriul celei de a II-a editii fac parte: Simona Kessler – agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; Ion Bogdan Lefter – critic si istoric literar, eseist, poet; Laura Grunberg – scriitoare, socioloaga, autoare de carti pentru copii; Radu Dimitriu – directorul editurii CH Beck; Cristian Teodorescu – scriitor, journalist; Cristian Ghinea – politolog, jurnalist,; Nicu Ilfoveanu – grafician, specialist in design de carte; Cristina Bazavan – jurnalist si unul dintre cei mai importanti bloggeri autohtoni; Sabina Stirb Head of CSR & Public Sector Division, GMP Public Relations, coordonatoarea campaniei de promovare „Cautatorii de Povesti” pentru programul Biblionet Romania si Daniel Nazare – directorul Bibliotecii Judetene Brasov.

Proiectele premiate in cadrul primei editii a Galei „Bun de Tipar” vor fi expuse de Headsome Communication in cadrul Tirgului de Carte de la Leipzig (14-17 martie 2013).

Gala „Bun de Tipar” este organizata de Federatia Editorilor din Romania (FER) si Headsome Communication, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania si Asociatia Romana de Relatii Publice, cu sprijinul Ministerul Culturii si Patrimoniului National si al Bibliotecii Nationale a Romaniei.