Eugen Istodor lanseaza volumul 101 carti romanesti de citit intr-o viata miercuri, 20 februarie, de la ora 19.00, la Cafe Verona (str. Arthur Verona 13-15) Bucuresti. Cu prilejul acestui eveniment Eugen Istodor si invitatii sai vor purta o discutie despre „Dragostea oarba de carte romaneasca”.

101 carti romanesti de citit intr-o viata, de Eugen IstodorFoto: Polirom

Alaturi de autor, vor declara dragoste cartilor: Doru Buscu, Iulian Comanescu, Daniel Cristea-Enache, Solomon Marcus, Matei Martin, Lucian Mindruta, Miruna Munteanu si Cristina Stihi.

Cei indragostiti de cartea romaneasca sint invitati sa vina insotiti de cea mai draga dintre carti, din care vor putea citi fragmentul preferat, anunta organizatorii evenimentului.

Volumul 101 carti romanesti de citit intr-o viata, a aparut recent la Editura Polirom, fiind disponibil si in format electronic.

101 carti romanesti de citit intr-o viata este istoria literaturii romane à la Istodor. „Lista Istodor” contine 101 titluri, comentate scurt si cuprinzator, „amestecind arome, carti si tarii”, si recomandate prin cite o „declaratie de dragoste” luata de la oameni dintre cei mai diferiti, de la taximetristi la filosofi.

O cronica a unei adevarate aventuri personale, din care s-au nascut „declaratii de amor, semne de placere si carte”, asa cum marturiseste Eugen Istodor in introducerea volumului.

Cinci-sase ani de citit sistematic, insemnind peste doua sute cincizeci de autori cititi si peste o mie de volume, cele mai multe parcurse cap-coada, altele doar rasfoite. Un instrument util: carti alese, asezate in ordinea cronologica a aparitiei lor si prezentate succint. O carte ce nu se poate incheia nicicind, ea cuprinzind si un top, alcatuit de cite un specialist, al celor mai bune lucrari din domenii umaniste (istorie, sociologie, stiinte politice, filosofie-logica, filosofie, religie-teologie). Aceasta carte este un Cadou facut celor ce-si iubesc valorile.

Eugen Istodor (n. 1965), absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea din Bucuresti, semneaza rubrici permanente in saptaminalele Catavencii si Dilema Veche. A predat cursuri de interviu, reportaj si blogging la Centrul pentru Jurnalism Independent (1997-2002), a colaborat la Cotidianul (2004-2009) si a realizat emisiuni la Realitatea TV si TVR. A mai publicat volumele: Interviuri contra naturii (interviuri cu oameni politici, Nemira, 1997), Oameni cu care as muri de git (interviuri cu oameni simpli, Nemira, 2000), Vietasii de pe Rahova (Polirom, 2005; editia a II-a, Polirom, 2008), Cartea vietii mele (Polirom, 2007), Dictionarul ideilor fixe (Polirom, 2009), Lipscani, ghid turistic si de chefuri (ART, 2011). Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (2008).