Adunarea Generala a Asociatiei Editorilor din Romania, care a avut loc luni, 04 februarie, a ales conducerea Asociatiei pentru urmatorii trei ani. Astfel, editorul Grigore Arsene, proprietarul Curtea Veche Publishing, a fost reales pentru un nou mandat de trei ani in funcția de presedinte al Asociatiei, impreuna cu un nou Consiliu Director. Din aceasta structura fac parte pe langa Grigore Arsene si editorii Lidia Bodea (Humanitas), Silvia Colfescu (Vremea), Ovidiu Enculescu (RAO) si Valentin Nicolau (Nemira), informeaza comunicatul AER.

”Sunt evident onorat de increderea colegilor din Asociatie si sper sa putem pune in practica impreuna cu noul Consiliu Director cat mai multe din cele pe care ni le-am propus. Situatia culturii scrise este in acest moment mult mai grava decat in urma cu trei ani si perspectivele sunt sumbre, iar o asociatie de talia AER va face tot ce-i sta in putinta sa urce din nou CARTEA pe locul pe care il merita in ierarhia sociala de astazi”, a spus Grigore Arsene dupa realegerea sa.

Asociatia Editorilor din Romania este organizatia reprezentativa a breslei editoriale, reunind cele mai importante edituri active pe piata de carte din Romania. Impreuna cu Uniunea Editorilor din Romania (care grupeaza in special edituri de carte scolara), AER formeaza Federatia Editorilor din Romania, singura organizatie reprezentativa a breslei, afiliata la Federatia Editorilor din Europa (FEP).

Asociatia Editorilor din Romania organizeaza sub egida Federatiei Editorilor din Romania Salonul International de Carte Bookfest. In 2013, invitatul de onoare al Salonului de Carte Bookfest (29 mai-02 iunie) este Literatura germana - Germania, Austria si Elvetia.