Biblioteca Naţională a României împreuna cu Galeria Danaart Gallery continuă seria de manifestări culturale dedicate anului Caragiale, printr-o expoziţie de fotografie şi bandă desenată, care va avea loc în perioada 9-31 octombrie 2012. Imagini din piesa de teatru “O noapte furtunoasă” jucată la Washington (regia Toma Enache, actori TNB) şi la Bucureşti (Teatrul Masca) alături de pagini din volumul “ O scrisoare pierdută” în benzi desenate, vor putea fi admirate la mezaninul Bbibliotecii. Vernisajul expoziţiei “Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”, joi 11 octombrie ora 18:00, la sediul Bibliotecii Naţionale a României (Bucureşti, Bd.Unirii nr.22, sector 3).

Expozitia “Cu Caragiale de la Washington la Bucureşti”Foto: Afis expozitie

Fotografiile aparţin jurnalistei Mădălina Corina Diaconu, Mihai Grăjdeanu semnând benzile desenate, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Mădălina Corina Diaconu s-a născut şi a crescut în Bucureşti. Este absolventă a secţiei de Grafic Design de la Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Academia de Artă din Bucureşti. A locuit 16 ani în Washington DC, unde s-a dedicat jurnalismului, devenind corespondent de presă atât pentru ziarele din România, cât şi pentru ziarele româneşti din SUA. În aceşti ani a colaborat cu TV Chicago, Antena 1, PRO TV şi Radiodifuziunea Română. În prezent este preşedinta Clubului Presei Transatlantice, reporter la Radio România Cultural, redactor la Radio Prodiaspora, si s-a restabilit în oraşul natal, Bucureşti.

“Fotografiile mele NU sunt artistice! Sunt imagini de care un jurnalist se foloseşte la ilustrarea articolelor sale! Ele pot fi împărţite în două categorii: fotografii făcute intenţionat, atunci când am povestea şi-mi trebuie doar ilustrarea ei, şi fotografii făcute la inspiraţie, spontan, atunci când ochiul surprinde un moment, din care se naşte povestea! “ Mădălina Corina Diaconu

Născut la Mangalia și stabilit în Bucureşti, Mihai Grăjdeanu a început să deseneze încă din timpul grădiniţei. Copil fiind, a participat la concursurile de desene pe asfalt de la Constanţa, iar mai târziu la saloanele şi festivalele naţionale şi locale de benzi desenate. În prezent este autorul a câtorva volume de benzi desenate: Legendele Dacilor – Piatra Sacră; Ciutanul (vol. 1), primul roman grafic românesc despre fotbal, Istoria alternativă a literaturii române în benzi desenate; După gratii, prima bandă desenată pentru deţinuţii din penitenciarele din România, O scrisoare pierdută, prima adaptare în benzi desenate a unei piese a marelui dramaturg I.L.Caragiale, revista on-line pentru copii Atelier BD şi programul Artă la Pachet. În prezent a definitivat volumul al doilea al romanului grafic Ciutanul, urmând ca acesta, odata cu găsirea unei edituri, să vadă lumina tiparului.