Centrul valon de Artă contemporană „La Châtaigneraie” din Liège prezintă publicului belgian proiectul expoziţional e.cité Bucarest, între 10 februarie şi 11 martie 2012. e.cité Bucarest propune o reflecţie personală asupra realităţii urbane şi de coabitare contemporană, ocazionată de evoluţia postcomunistă a Bucureştiului, şi însoţită de o încadrare în context istoric. Viziunea asupra noilor realităţi aparţine artiştilor Michele Bressan, Alexandra Croitoru, Regele Ionescu, Iosif Kiraly, Luminiţa Liboutet, Alexandru Mateescu. Studiobasar (Alex Axinte & Cristi Borcan), Roxana Trestioreanu, Milton Manaki, Gili Mocanu, Eliza Mureşan.

Proiectul adună trei expoziţii - MULTI-PLI-CITÉS/TRANSITIONS URBAINES (fotografie contemporană); DE MANAKI À AUJOURD’HUI (selecţie de creaţii video, film şi fotografie istorică) şi o selecţie de fotografii de arhivă ale Bucureştiului interbelic – care ilustrează noile tendinţe din arta contemporană românească, în perfect acord cu ambiţiile tinerilor artişti de a se implica în viaţa reală a cetăţii.

Acest proiect de artă contemporană curatoriat de Irina Cios, Erwin Kessler şi Mihai Oroveanu a trecut cu brio proba calităţii la Târgul European de Artă Contemporană de la Strasbourg, în noiembrie 2010, iar in 2011 a fost prezentat cu succes la Muzeul de Artă Contemporană din Saint-Etienne (Franţa).

Proiectul e.cité - Bucarest a fost realizat de Institutul Cultural Român şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană în parteneriat cu Centrul Internaţional pentru Artă Contemporană şi Asociaţia Apollonia European Art Exchange de la Strasbourg.

Expozitia va fi vernisata vineri, 10 februarie, ora 18.30, informeaza ICR.