Sculptorul Catalin Geana expune o parte din lucrarile sale la Galeria Simeza a Uniunii Artistilor Plastici (Bulevardul Magheru 20). Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 11 ianuarie 2012. Alaturi de Catalin Geana in expozitie participa cu lucrari de fotografie Alexandru Damian, in calitate de artist invitat, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Expozitie Catalin Geana Foto: Afis expozitie

Lucrarile lui Catalin Geana au fost expuse in importante galerii din Bucuresti si din tara, in cadrul unor expozitii personale sau colective, precum Salonul de sculptura mica "Bucuresti" (1996, 2005), Sala "Eforie" (2001, expozitie personala), Galeria "Caminul Artei", Bucuresti (2004, expozitie personala), Salonul de toamnă "Bucuresti", Salonul "Desene de sculptori" (2006-2010), "Varsta de bronz" (Cluj-Napoca, 2009), "Galeriile de arta ale Municipiului Bucuresti" (2010), Galeriile "Orizont" (Bucuresti, 2010), Casino Sinaia (martie si septembrie 2011), AFI Palace Cotroceni (Bucuresti, 2011), Opera Center Bucuresti (decembrie, 2012).

A caştigat premiul al treilea la expozitia de sculptura "Brancusiana", organizata la Targu-Jiu, in 2005.

Catalin Geana este autorul, printre altele, a peste 10 lucrari monumentale expuse pe intregul teritoriu al judetului Gorj. Numeroase alte opere ale sale au fost expuse in intreaga tara. A constibuit la realizarea Monumentului Revolutiei din Capitala, precum si a Fantanii Bibliotecii Nationale a Romaniei. Intre 1998 si 2001, a fost profesor de sculptura la Liceul de Muzica si Arte Plastice Constantin Brailoiu, din Targu-Jiu.

"Catalin Geana socheaza coplesitor cu bronzurile sale venite parca de peste mari si oceane... E un tanar artist european, mai precis un oltean plecat din suflul modernitatii lui Brancusi si coplesit de arta neagra ori de infinitul aztec, transpuse în chipuri si masti, în atitudini si ipostaze vibrand de taine. Ai senzatia ca strabati temple si taceri misterioase de piramide, întunericul lor fiind luminat de facliile bronzurilor... ", Liviu Tudor Samuila.

"Opera sculptorului Catalin Geana reflectă o preocupare pentru tensiunile care definesc raportarea omului la divinitate, dar si natura umana in general: trup-spirit, rational-sexual, creativ-distructiv. Originalitatea operei consta in asocierea neasteptata a unor elemente recurente in spatiul cultural occidental postmodern, din care rezulta o opera figurativa, fictionala prin entitatile mitice reprezentate. Sculpturile lui Geana trateaza problematica relatiei individului cu propriul corp si evidentiază conflictul dintre natura si cultura, una dintre principalele preocupari ale omului contemporan." spune Sandu Petre, curator Anno Mundi.

Alexandru Damian este un tanar artist fotograf. Temele pe care le dezvolta sunt legate de viata artistului, viziunea lui asupra lumii si integrarea sa in societate, cum traieste singuratatea, tentatia, abuzul, risipa, viciul, starea de confort alaturi de creatiile sale.

A colaborat cu pictorul Bogdan Mihai Radu, cu fotograful Aurel Rapa, a lucrat in colaborare cu Ambasada Belgiei, a avut doua aparitii in revista "les tettres" si a realizat fotografia de coperta a cartii lui Gigi Ghinea, Cum m-am vindecat de nefericire.

Expozitia va fi deschisa in perioada 11-25 ianuarie 2012. Intrarea publicului este libera.