Verdictul a fost dat! Ieri Federatia Engleza de Fotbal a decis ca fostul fotbalist al lui Chelsea Londra, Adrian Mutu, prins dopat cu cocaina, va fi suspendat pentru o perioada de sapte luni. Pina in 18 mai 2005, ziua in care Adrian Mutu isi va fi incheiat calvarul, ultimul capitan al nationalei va putea totusi doar sa se antreneze.

La Bucuresti, tot ieri, Anghel Iordanescu a decis sa-l faca antrenor secund al tricolorilor si sa-l ia in Armenia.

“Tata, voi sta sapte luni”

Spiridon Mutu a primit vestea pedepsei fiului sau printr-un SMS trimis de fotbalist. El are totala incredere in revenirea “Briliantului”. Tatal lui Adrian, Spiridon Mutu, a asteptat verdictul Comisiei de Disciplina a FA acasa, la Pitesti, in timp ce mama lui Mutu, Rodica, din dorinta de a fi alaturi de fiul sau, s-a aflat la Londra.

Dupa cele mai bine de cinci ore de dezbateri, Mutu senior a putut rasufla usurat. “O pedeapsa este totusi o pedeapsa. Chiar daca sint sapte luni sau o luna, nu este bine. Eu am incredere in Adi, iar daca el isi va schimba stilul de viata si va continua sa se antreneze, sint

sigur ca va reveni. Trebuie ca acum sa se linisteasca, sa isi adune gindurile si sa o ia de la capat. Fiul meu este un baiat puternic si va trece si peste aceste momente neplacute. Va garantez ca va reveni la nivelul care l-a consacrat”, ne-a declarat Spiridon.

Mesaj de la Adi

Preferind sa ramina in tara, Spiridon Mutu a pastrat tot timpul legatura telefonica cu Rodica, sotia sa, care de doua saptamini se afla in capitala Angliei. In momentul in care a fost contactat de reporterii nostri, Mutu senior deja aflase despre verdict chiar de la Adi.

“Au fost clipe destul de grele pina am aflat ce s-a intimplat. M-a sunat de citeva ori, dar nu am reusit sa vorbim fiindca am fost prins cu alte treburi, insa mi-a dat un mesaj in care a scris: «Tata, m-au suspendat sapte luni»”.

Referitor la intilnirea pe care tatal si fiul o vor avea, aceasta se va mai amina citeva zile, pentru ca lucrurile sa se aseze, dupa cele trei saptamini de agitatie. “Inca nu am stabilit unde ne vom vedea, ori in Romania, ori in Anglia.

Imi doresc ca intii sa avem o discutie telefonica, dupa care vom discuta si fata in fata. Trebuie sa mai asteptam citeva zile, dupa care se va intimpla si acest lucru”, ne-a spus Mutu senior, vizibil usurat dupa ce a aflat verdictul.

Englezii sint impotriva lui Mutu

Site-ul de Internet al BBC a prezentat ieri pe larg consecintele hotaririi FA, insa a gazduit si reactiile suporterilor englezi, cei mai multi dintre ei declarindu-se complet nemultumiti de faptul ca Mutu va sta pe bara doar sapte luni.

Ei compara situatia romanului cu cea a internationalului englez Rio Ferdinand, care a primit o suspendare de 8 luni pentru ca a refuzat sa se prezinte la un test antidoping. “E ridicol! As vrea sa-i felicit pe cei care au luat una dintre cele mai ridicole decizii pe care le-am auzit”, a fost una dintre opinii.

Alte pareri suna si mai dur: “E frumos sa vedem federatia cum face reclama la droguri. Cineva chiar trebuie sa curete locul acela! (n.r. - federatia engleza)” sau “Ratezi un test si esti terminat, suspendat si spinzurat de federatie.

In schimb, daca admiti ca iei droguri, scapi ca Mutu, cu 7 luni si o amenda de 20.000 de lire. Pentru el, 20.000 de lire inseamna cit pentru un om obisnuit 20 de lire”.

Au fost si pareri exprimate in favoarea lui Mutu, care apreciaza faptul ca romanul, spre deosebire de fundasul englez, macar a avut curajul sa admita ca a gresit. “Mutu si-a pierdut contractul la Chelsea, Ferdinand joaca bine-mersi la Manchester”.