Ion Iliescu nu se lasa scos din carti. El l-a tratat cu "Impertinentule!" pe Ioan Rus pentru planul acestuia de reformare a partidului. Dupa care l-a acuzat ca e "manat de orgolii personale". Invectiva fostului presedinte, amintind de mai vechiul "Mai, animalule!", este semnul luptei de clasa de care Iliescu, studentul de altadata la Moscova, arata ca nu se va dezbara niciodata.

Dar dorinta de "reforma" in sanul PSD continua, lucru dovedit si de sedinta Biroului Executiv al organizatiei PSD Bucuresti. Cu participarea celor doi: Nastase si Iliescu.

Cum a intrat pe usa, incurajat de prezenta lui Dan Ioan Popescu, liderul filialei, recent intors din vacanta in strainatate, Marian Vanghelie s-a pronuntat impotriva Biroului de Coordonare al partidului, despre care a zis ca trebuie sa-si dea demisia cu Nastase in frunte.

Iliescu intarziase, iar la intrebarile ziaristilor despre subiectul pus in discutie s-a rastit la ei: "Nu va zic nimic!" Dupa care a intrat gata suparat in sedinta si a inceput sa tipe si la cei prezenti. Aseara, la inchiderea editiei inca se auzeau tipete dinspre sala unde se desfasura intalnirea.

In spatele usilor inchise cineva ii facea lui Ion Iliescu acelasi repros ca Vasile Dancu: "Sunteti o eticheta de produs expirat, domnule fost presedinte!"

Romania Libera