In plina desfasurare a sedintei Delegatiei Permanente, la sediul PSD si-a facut aparitia Corneliu Iacubov. El a dat nas in nas cu ziaristii care au incercat, zadarnic, sa afle de ce a venit, acesta spunand doar ca a sosit la sediu ca orice membru de partid. Iacubov a stat in cladire aproape patru ore, pana cand s-a terminat Delegatia Permanenta.

Vicepresedintii partidului au fost surprinsi cand jurnalistii le-au spus ca in sediu se afla Corneliu Iacubov si o parte din ei au fost de acord ca prezenta acestuia acolo este o imagine proasta pentru partid. Aceeasi opinie a avut-o si Adrian Nastase. Iacubov s-a intalnit cu Viorel Hrebenciuc, care a declarat ulterior ca Iacubov "are o dilema, daca atacul la adresa sa este politic sau nu".

Hrebenciuc a rugat presa sa lase Justitia sa-si spuna cuvantul, pentru ca "presiunea mediatica asupra Justitiei nu face bine cercetarilor". In privinta unei solidaritati a PSD cu Iacubov, la fel ca in cazul Bivolaru, cand toata conducerea de partid l-a insotit la Parchet pe fostul deputat, Nastase spune ca e vorba de situatii diferite.

"In perioada aceea, Bivolaru nu avusese posibilitatea sa-si vada dosarul si grupul nostru parlamentar a mers atunci la Parchet pentru a cere sa fie lasat sa-si vada dosarul, nu pentru a spune daca este sau nu vinovat. Iacubov trebuie sa prezinte in Justitie argumentele pe care le are la niste invinuiri care sunt foarte concrete", a precizat Adrian Nastase.

In alta ordine de idei, Corneliu Iacubov nu mai poate parasi Romania. Intrat in vizorul autoritatilor dupa deschiderea anchetei la RAFO Onesti, Iacubov a fost dat, recent, in consemn la frontiera. Masura s-a aplicat in urma cu aproximativ o saptamana, dupa ce autoritatile au aflat ca, intre timp, omul de afaceri mai facuse drumuri in strainatate.

Iacubov i-a alertat pe anchetatori atunci cand, la inceputul lunii ianuarie, a plecat de pe Aeroportul "Henry Coanda" cu o cursa de Viena. La intoarcerea sa, omul de afaceri a fost pus in atentia celor de la frontiera. Tot in Austria se pregatea sa plece si o alta persoana implicata in dosarul RAFO.

Pe 9 ianuarie, fostul director general al societatii din Onesti, Toader Gaureanu, a fost oprit de autoritati chiar pe Aeroportul "Henry Coanda". Acesta, impreuna cu alte 19 persoane, figura deja pe lista persoanelor date in consemn la frontiera. Corneliu Iacubov a declarat, ieri, in exclusivitate pentru ziarul Adevarul, ca nimeni nu l-a anuntat ca este dat in consemn la frontiera.

"Cand l-au retinut pe Gaureanu, am auzit si eu ca nu pot parasi Romania. De restul nu stiam nimic. De acuzele procurorilor am aflat din presa", spune omul de afaceri. Corneliu Iacubov a afirmat ca de ieri se afla in Bucuresti, deoarece astazi trebuie sa se prezinte la Parchetul General.

"Abia maine voi afla si eu oficial ce spun procurorii in ceea ce ma priveste", a mai declarat Iacubov, care sustine ca nu a avut de gand sa paraseasca tara si, mai mult, doreste o intrevedere cu procurorii, care "pana in prezent nu mi-au comunicat nici o acuza".

Despre "dosarul RAFO", in care este implicat, Iacubov spune ca "este o afacere care a fost politizata si care a fost folosita in campania electorala". Afaceristul a explicat si ultimele zvonuri privind demisia sa din PSD: "Faptul ca nu am fost prezent la ultima sedinta a PSD Bacau a dat nastere la controverse. Nu am fost la sedinta fiindca nu am fost la Bacau.

Nici demisia din PSD nu mi-am dat-o. Dupa rezultatele locale - avand in vedere ca turul doi al campaniei lui Sechelariu l-am condus eu, iar Sechelariu a pierdut alegerile -, mi-am asumat responsabilitatea si mi-am dat demisia din functia de vicepresedinte al PSD Bacau. Am ramas insa membru fondator al acestui partid si raman un simplu membru PSD".

Iacubov spune ca, in aceasta calitate, a mers ieri la sediul PSD din Bucuresti. "Am fost acolo sa-mi vad colegii. Nu am avut nici o problema de discutat, mai ales despre dosarul RAFO. Nu are nici o treaba una cu cealalta". Revenind la cazul RAFO Onesti, Iacubov spune ca ceea ce s-a intamplat in ultima perioada a fost fara stirea lui.

"Si eu sunt interesat sa se faca lumina in acest caz si de aceea sunt la Bucuresti, pentru a raspunde procurorilor. Asa s-a intamplat si la sechestru. Au venit intr-o zi la poarta, mi-au aratat o ordonanta si au pus sechestru. Nu am avut nimic de comentat".