Inca liderul PSD, Adrian Nastase, nu ne-a lasat prea mult sa asteptam o replica la declaratiile lui Ponta. Nastase a spus joi ca mai tinerii sai colegi nu au inteles inca jocul politic, fiind inda optimist: “Sunt mai multi colegi de-ai mei care nu au inţeles incă acest lucru. O să crească.

Sunt convins că se vor face şi ei băieţi mari şi vor inţelege acest lucru".

La finalul reuniunii grupurilor parlamentare ale social-democraţilor, Nastase a declarat ca actuala putere incearca sa racoleze parlamentari din randul Partidului Social Democrat, pentru a “transforma un partid mare şi puternic in mai multe partide mici şi manevrabile”.

Năstase a acuzat faptul că Alianţa D.A., după ce a racolat două grupuri parlamentare, incearcă să creeze o majoritate pe diverse formule, care includ independenţi şi sindicalişti.

In opinia sa, o astfel de rezervă este necesară pentru ADA, avand in vedere că mulţi parlamentari ai puterii sunt blocaţi pe zona guvernamentală.

Liderul PSD a afirmat că Traian Băsescu nu a lansat intamplător "cruciada" privind schimbarea preşedinţilor celor două Camere, la fel cum nu intamplător se incearcă impărţirea clasei politice in conservatori şi reformatori sau in "neo-comunişti şi persoane născute după Revoluţie".

El a spus că a incercat să explice acest lucru şi colegilor săi mai tineri: "Sunt mai mulţi colegi de-ai mei care nu au inţeles incă acest lucru. O să crească. Sunt convins că se vor face şi ei băieţi mari şi vor inţelege acest lucru", a explicat liderul PSD.