Ion Iliescu a declarat miercuri seara, dupa intalnirea cu sefii de filiale ai PSD, ca discursul sau de la Biroul Executiv (BEx)de saptamana viitoare ar putea reprezenta o surpriza, urmand sa se vada ca este "ceva mai reformist" chiar decat Ioan Rus.

Atat Iliescu, cat si Nastase au facut referiri la adresa ideilor reformiste ale lui Rus, spunand ca sunt de acord cu unele dintre ele. Iliescu a spus chiar ca o parte dintre punctele din documentul liderilor transilvaneni se vor regasi chiar si in "cuvantarea" pe care o pregateste pentru BEx. Nastase nu s-a lasat nici el mai prejos.

"Eu il consider pe Ioan Rus un prieten si sunt alaturi de el in eforturile pe care le face, dar am un alt tip de abordare decat el", a spus Nastase. Din cate se pare, cei doi lideri au reactionat mai linistit din cauza amenintarilor voalate venite de la Cluj.

Rus, dupa ce a avut initial un ton mai conciliat, a avertizat miercuri seara conducerea partidului ca, in cazul in care la congresul partidului nu va fi adoptata nici una dintre prevederile documentului "Reforma profunda a PSD", elaborat de liderii a 14 filiale judetene din Transilvania, inseamna ca locul acestora nu este in PSD.

"Ar insemna ca noi am fost irationali cand am scris acele lucruri, ca nu stim nimic despre partid, inseamna ca am gresit adresa si nu ne este locul acolo", a declarat Rus amenintator.