Ministrul PUR al Economiei, Codrut Seres, nu renunta la ideea evacuarii PSD din sediul din Baneasa.

Dupa ce duminica anunta ca se va adresa Justitiei pentru a-i scoate cu forta pe pesedisti din cladirea pe care o ocupa ilegal, Seres a trimis ieri Corpul de Control al ministerului la ROMAERO, societatea in proprietatea careia se afla controversatul sediu, sa demonstreze ca partidul lui Nastase nu mai este chirias legal al cladirii.

In acelasi timp, in Delegatia Permanenta a PSD subiectul era abordat de liderii PSD, suparati foc ca taman umanistii lui Voiculescu, pe care i-au bagat in Parlament, s-au "obraznicit" si vor acum sa-si dea fostii aliati afara din casa. "Asta-i pretul pentru ca i-am bagat in Parlament", s-a lamentat Octav Cozmanca, de altfel artizanul protocolului de alianta cu PUR.

Pesedistii sustin ca tentativele ministrului Seres de a-i scoate cu scandal din cladirea din Ionescu de la Brad este o tactica politica prin care "Dan Voiculescu incearca sa-si demonstreze loialitatea fata de coalitia de guvernare, pentru a scapa de acuzatiile de joc la doua capete". Decizia luata in Delegatia Permanenta de PSD a fost ca nu pleaca din sediu nici in ruptul capului.

Ba, mai mult, in conferinta de presa care a succedat sedinta Delegatiei Permanente pesedistii au pornit un atac la adresa ministrului Codrut Seres, pe care l-au acuzat de "imoralitate". "Asta arata gradul de moralitate al domnilor de la PUR.

Tin sa-i aduc aminte domniei sale ca cei de la PUR, inclusiv domnul Seres, au fost gazduiti in sediul nostru, am facut impreuna strategii de campanie, am mancat pizza impreuna si nu le-am cerut nici bani de intretinere, nici altceva. Este vorba despre niste jocuri politice asupra carora vreau sa pastrez tacerea", a declarat purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlatean.

Acesta a subliniat ca "este o chestiune de imoralitate a PUR". Corlatean a mai tinut sa precizeze ca pesedistii nu au in nici un caz de gand sa plece din sediu si ca "o sa cumparam sediul daca vrem si cand vrem".

Intrebat ce statut juridic are si sediul din Kiseleff, care nu se stie daca este inchiriat sau se afla in proprietatea PSD, vicepresedintele Ion Solcanu a refuzat sa raspunda, spunand doar ca nu are date si ca nu stie "daca va fi cumparat acest sediu sau celalalt".

Seres ii face cinste lui Corlatean cu o pizza

In replica, ministrul Economiei a dat publicitatii un comunicat prin care anunta ca "a dispus un control" si ca "din analiza documentelor existente se desprind urmatoarele: incepand cu 7 octombrie 2004, PSD functioneaza fara contract in imobilul de la adresa mai sus-mentionata.

Reprezentantii PSD nu au dat curs repetatelor notificari emise de SC ROMAERO SA prin care erau chemati la renegocierea contractului. Ordinele de plata pe care PSD le-a emis ulterior sunt in afara contractului, care a expirat la 6 octombrie 2004".

Ministrul PUR sustine ca "este absolut necesar ca PSD sa se adreseze, pentru clarificari, direct proprietarului de drept al imobilului pe care il ocupa".

In ceea ce priveste reprosurile facute de Titus Corlatean, cum ca PSD nu le-a cerut umanistilor banii pe pizza pe care au mancat-o in campanie in sediul pesedistilor, Codrut Seres a declarat ca "il invita public pe Titus Corlatean la o pizza in oras, asigurandu-l ca nu i-o va imputa ulterior".