Mihail Saakasvi, presedintele Georgiei, l-a demis vineri pe ministrul de stat pentru situatii de conflict, Gheorghi Haindrava, deoarece acesta incerca sa negocieze un acord de pace cu doua regiuni separatiste georgiene. In locul lui a fost numit Merab Antadze, ministrul-adjunct de externe. Tot vineri a mai fost demis si ministrul mediului.

Un reprezentatnt a lui presedintelui georgian a declarat pentru Reuters, ca Mihail Saakasvi si-a anulat vizita la Moscova. Potrivit reprezentantilor administratiei prezidentiale georgiene, acesta anulare se datoreaza refuzului lui Vladimir Putin de a purta o discutie despre tensiunile din Georgia.

Potrivit acelorasi surse, Saakkasvili doreste o discutie cu liderul de la Kremlin despre Osetia de Sud, o regiune separatista unde Rusia este acuzata ca sustine rebeliunea. In aceasta perioada, in Rusia, are loc summit informal al liderilor fostelor state sovietice.

In alta ordine de idei, Georgia anunta ca ar putea sustine Rusia in drumul ei spre aderarea la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), unde dispune de drept de veto, doar daca nu isi inchide granitele de la Osetia de Sud si Abhazia.