Echipele de salvare au intrerupt temporar marti noapte cautarea celor doi mineri blocati in subteran la exploatarea miniera din Baia Noua (Mehedinti), dupa ce o alunecare de teren a dus la prabusirea unui put. Sapaturile vor continua si in zilele urmatoare, insa ploile cazute abundent in ultimele zile impiedica operatiunile.

In plus, instabilitatea sterilului ingreuneaza mult actiunile de gasire a ortacilor si pune in pericol viata salvatorilor. Marti, acestia au ales o galerie secundara prin care sa ajunga la locul accidentului.

Autoritatile au intrerupt, luni seara, cautarea ortacilor din cauza ca surparile in mina continuau.

Liviu Tomoioaga, de 29 de ani si Zdrasko Ianculovici de 42 de ani nu erau calificati pentru munca in subteran si au intrat in gura de put cu citeva minute inainte de incident. Accidentul a avut loc, luni, in jurul orei 16.00.

Muncitorii au o experienta profesionala de 8 si respectiv 24 de ani.

Nu se stie deocamdata din ce cauza s-a prabusit putul si exista sanse foarte mici ca muncitorii sa fie gasiti in viata.

Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat ca exploatarea miniera de la Baia Nou este in curs de extindere, iar cei doi muncitori aveau misiunea de a consolida putul prabusit. La o inspectie tehnica se constatase slabirea acestuia la o adancime de 60 de metri.