Masurile de securitate sunt drastice pe aeroporturile britanice, dupa ce autoritatile au anuntat ca au dejucat planuri unor atentate teroriste care vizau sa arunce in aer curse aeriene intre Marea Britanie si SUA, scrie BBC News Online.

Pasagerii nu au voie sa urce la bordul aeronavelor cu bagaje de mana, cu exceptia obiectelor de stricta necesitate, in ambalaje transparente. Ei sunt avertizati ca vor fi mari intarzieri ale zborurilor.

BBC News Online prezinta situatia de pe principalele aeroporturi britanice:

Aeroportul Heathrow a suspendat toate zborurile care urmau sa decoleze sau sa aterizeze acolo. Doar avioanele aflate deja in cursa vor mai zbura pana la destinatie.

Oficialii britanici i-au sfatuit pe pasagerii care voiau sa plece din Anglia de pe aeroportul londonez sa-si amane planurile, daca acestea nu sunt urgente.

Pasagerii de pe aeroportul international din Belfast au fost sfatuiti sa se prezinte pentru imbarcare cu cel putin doua ore inainte. Si aici sunt interzise bagajele de mana. Directorul de securitate al aeroportului, Robin Long, a avertizat ca intarzierile sunt inevitabile.

Aeroportul international din Birmingham cere pasagerilor, intr-un comunicat, sa actioneze in mod obisnuit pentru a pleca in cursa, dar sunt rugati sa vina la aeroport mai repede decat de obicei, pentru imbarcare.

Si pe aeroportul Cardiff sunt luate masuri drastice de securitate. Au fost aduse la serviciu forte suplimentare de securitate pentru a face ca intarzierile zborurilor sa fie cat mai mici.

Peste 40 de zboruri sunt programate joi, de pe acest aeroport, intre care doua spre SUA.

Pe aeroportul Gatwick este foarte mare aglomeratie din cauza restrictiilor impuse de autoritati iar pe aeroportul Luton au fost anuntate deja intarzieri mari ale aeronavelor, pasagerii fiind sfatuiti sa plece cu avionul numai daca nu au incotro.

Oficialii aeroportului Stansted spun ca toate zborurile vor avea intarzieri de pana la trei ore si ca sunt verificate la sange toate persoanele care vor sa plece in calatorie.

Si pe aeroporturile din Manchester, Belfast si Derry este aglomeratie mare si se anunta intarzieri semnificative ale zborurilor.