Presedintele Traian Basescu trimite, astazi, la Parlament propunerile sale pentru functiile de directori ai SRI si SIE, dupa ce saptamana trecuta legislativul a luat act de demisiile fostilor sefi, Radu Timofte si Gheorghe Fulga, posturile devenind vacante. Potrivit Radio Romania Actualitati, care citeaza surse din PD, seful statului va desemna militari, si nu politicieni la sefia SRI si SIE.

Presedintele Traian Basescu nu a divulgat pana acum numele celor nominalizati si nici nu a dorit sa precizeze daca cei doi sunt civili sau militari.

Cu toate acestea, in presa au fost vehiculate pentru aceste functii numele celor care asigura in prezent interimatul SRI si SIE, adica Mihai Florian Colda si Silviu Predoiu, ceea ce demonstraza faptul ca Traian Basescu ar putea alege solutia militara pentru a nu se mai putea vorbi despre influenta factorului politic la nivelul serviciilor secrete.

Persoanele nominalizate urmeaza a fi audiate de comisiile parlamentare de specialitate pana pe 3 octombrie, iar camerele reunite se vor pronunta prin vot asupra numirii lor in sedinta comuna din 4 octombrie.