Oficialii nigerieni au anuntat ca cinci muncitori de pe o platforma petroliera au fost rapiti, marti noaptea, in sudul tarii, transmite BBC News. Trei dintre acestia sunt britanici, unul e roman, iar al cincilea e indonezian.

Ambsadorul Romaniei in Nigeria, Emil Rapcea, contactat de Antena 3, a declarat ca, in cursul noptii, a fost informat oficial despre atac, dar ca numele muncitorilor nu au fost inca facute publice.

Conform informatiilor publicate de BBC News, cei cinci au disparut de linga sediul companiei Exxon Mobile din orasul Eket, regiunea Rivers. Unele surse industriale citate afirma ca doi dintre agentii de securitate ai companiei au fost ucisi in aceasta actiune.

Muncitorii de pe platformele industriale sunt foarte frecvent tinta rapirilor. Bandele criminale din zona au gasit astfel o modalitatea de a se finanta, cerind companiilor rascumparare in schimbul angajatilor.

Marti, cel putin cinci soldati nigerieni au fost ucisi intr-un atac in delta Nigerului, in timp ce alti noua sunt dati disparuti in urma aceluiasi atac. Aproximativ 25 de muncitori nigerieni, angajati ai firmei Shell, au fost rapiti, noua dintre ei fiind deja eliberati.

Guvernul nigerian a promis, luna trecuta, ca va actiona impotriva gruparilor din regiune, si, conform BBC News, exsita deja semne ca se pregateste un raspuns militar dupa atacul de marti.