Partidele parlamentare au inceput sa discute despre alesii care vor face parte din comisia parlamentara de ancheta a sefului statului. Potrivit surselor din legislativ, PSD, PC, PRM, PNL si UDMR vor vota pentru constituirea acestei comisii, in timp ce reprezentantii PD si PLD se vor opune. Cu exceptia acestora din urma si a PRM, toate celelalte grupuri si-au conturat listele cu membri.

Potrivit numarului de mandate detinute in Parlament, PSD va avea cinci reprezentanti in comisie, la egalitate cu Alianta D.A. Reprezentantii acestei din urma vor fi trei liberali si doi democrati.

Din partea PRM vor fi propusi doi membri, iar UDMR, PC si minoritatile nationale vor avea cate un reprezentant.

Pana in acest moment singurii decisi cu privire la numele celor pe care-i vor delega sa-l ancheteze pe seful statului sunt liberalii, conservatorii si minoritatile nationale. PNL merge pe mana lui Crin Antonescu, Norica Nicolai si George Scutaru, PC pe cea a lui Sergiu Andon, iar minoritatile l-au ales pe Varujan Pambuccian.

PSD si-a stabilit patru dintre reprezentanti: Serban Nicolae, Florin Iordache, Eugen Nicolicea si Mihai Tudose. Pentru al cincilea loc se "bat" Doru Ioan Taracila si Antonie Iorgovan.

Parlamentarii UDMR inca mai stau in cumpana intre Marton Arpad, acuzat de unii ca ar fi prea vehement si prea anti-Basescu, si Puskas Zoltan.

Reprezentantii PRM nu vor sa faca publice posibilii rfeprezentanti in comisie, in timp ce liderii grupului PD au afirmat ca nu intentioneaza sa nominalizeze nici un reprezentant.