Putin peste doua sute de oameni s-au adunat, sambata, la poalele Dealului Mitropoliei sa plimbe pancartele anti-homosexuale, dar crestine in “Marsul Normalitatii”. Cei mai multi dintre manifestanti, barbati in tricouri negre “noua dreapta”, au strigat in cor: ca “Romania nu e neam de poponari!”.

Pentru cititorii nedusi la biserica: aici. Manifestantii nu au intampinat probleme, cu exceptia unui incident in Piata Universitatii, unde cativa oameni au acuzat Noua Dreapta de fascism si au facut apel la la principiul egalitatii intre oameni.

Manifestantii nu au intampinat probleme, cu exceptia unui incident in Piata Universitatii, unde cativa oameni au acuzat Noua Dreapta de fascism si au facut apel la la principiul egalitatii intre oameni.

Un tip solid, intre primii sositi “la chemarea la lupta”, ridica bratele uriase in aer dand indicatii baietilor in tricouri negre. “El sta acolo, pancartele aici, tu tine steagul, el ia icoana”.

Doi barbati tineau steagul cu portretul lui Corneliu Zelea Codreanu. Alaturi - pancarte cu mesaje elocvente: “Nu aduceti pedeapsa Sodomei asupra noastra!”, "Homosexuali din toata tara, lasati-ne!", "Nu casatoriilor si adoptiilor homosexuale!"

In multime se distingeau mai multe grupuri. Alaturi de un cuplu heterosexual imbracat in port national, crrestinii preotului Nicolae Popescu conduceau intregul sir de manifestanti.

La coada grupului - juniorii, abia trecuti de majorat, se inrolasera deja in armata ce purta chipul lui Codreanu-Zelea, si ascultau cuminti de indicatiile de la cei mai mari. Din cand in cand strigau la unison cu ceilalti: „Romania nu este Sodomia!”.

Marsul normalitatii s-a desfasurat in conditii optime pana in Piata Universitatii, unde un grup foarte mic de zece-cincisprezece persoane imbracate in haine negre au inceput sa strige acuzand asociatia Noua Dreapta de fascism. Ei purtau un banner pe care au scris: "Toti diferiti, toti egali !".

Acestia au spus ca nu fac parte din nicio organizatie si s-au recomandart ca fiind simplui cetateni ce vorbesc in nume propriu au fost opriti de jandarmerie si luati la intrebari.

Noua Dreapta si-a continuat drumul de la Universitate pana in Piata Unirii strabatand Calea Victoriei, Piata Natiunilor Unite si Splaiul Independentei.