Indienii de la "Ispat Tepro" au fost obligati de judecatori sa convoace Adunarea Generala a Actionarilor. Aceasta decizie a fost luata in urma admiterii actiunii intentate de SIF II Moldova Consiliului de Administratie a fabricii de tevi. In aceasta, fondul de investitii acuza actionarul majoritar ca refuza sa puna la dispozitie datele financiare ale societatii.

La sedinta actionarilor, "LNM Holdings" va trebui sa prezinte politicile si programele avute in vedere pentru perioada in care si-a asumat obligatii prin programul de privatizare.

Consiliul de Administratie al "Ispat Tepro" a convocat Adunarea Generala a Actionarilor pentru doua date diferite. Astfel, o prima convocare anunta actionarii ca sedinta va avea loc pe 9 iunie, iar cea de-a doua pentru 24 iunie, ordinea de zi fiind aceeasi.

Explicatia sta in faptul ca SIF II Moldova a avut cistig de cauza in actiunea judecatoreasca pe care a intentat-o societatii iesene prin care se plingea de faptul ca actionarul majoritar al fabricii, "LNM Holdings", nu a convocat o adunare generala prin care sa anunte datele financiare.

Radu Albu, seful biroului de presa al SIF Moldova, a declarat ca "prin adresa nr. 4262 din 31.10.2003, SIF Moldova a solicitat Consiliului de Administratie al societatii iesene convocarea AGA in vederea lamuririi unor aspecte economico-financiare. Desi conform legii, administratorii aveau obligatia convocarii acesteia in termen de o luna de la solicitarea SIF, AGA nu a fost convocata.

Prin urmare ne-am adresat instantei in vederea solutionarii cererii de convocare".

Astfel, pe 28 mai, instanta a obligat "Ispat Tepro" sa convoace AGA la data de 9 iunie.

A doua convocare a AGA, cu aceeasi ordine de zi, este facuta de Consiliul de Administratie pentru 24 iunie, pentru a se respecta atit ce spune instanta, dar si ce spune legea 31 a societatilor comerciale (in care se precizeaza ca o convocare pentru AGA trebuie facuta cu cel putin 15 zile inaintea desfasurarii sedintei).

Astfel, daca pina pe 9 iunie nu va aparea in Monitorul Oficial decizia judecatorilor ieseni, AGA nu se va putea desfasura, ea urmind sa aiba loc la sfirsitul lunii iunie.

La sedinta, Consiliul de Administratie va prezenta atit raportul de gestiune pe 2003 cit si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2004.

Un alt punct al ordinii de zi il va reprezenta raportul actionarului majoritar asupra politicilor si programelor pe care le are in vedere pentru perioada in care are obligatii asumate prin contractul de privatizare.