Procurorii insarcinati cu intocmirea dosarului de acuzare a lui Saddam Hussein se confrunta cu o mare problema, si anume aceea a lipsei de probe care sa demonstreze ca fostul dictator irakian se face raspunzator de atrocitati comise impotriva poporului sau, relateaza cotidianul "The Times", citand o sursa oficiala britanica ce a preferat sa-si pastreze anonimatul.

Mai mult decat atat, nici unul dintre cei 40 de demnitari din perioada regimului lui Saddam, arestati de trupele coalitiei, nu este dispus sa depuna marturie impotriva fostului presedinte. "Se tem.

E drept, Saddam se afla in inchisoare, dar fostii demnitari din vremea sa stiu din experienta ca, in cazul in care ar depune marturie, razbunarea sustinatorilor fostului dictator s-ar abate asupra familiilor lor", a declarat aceeasi sursa.

Potrivit cotidianului amintit, Saddam a distrus, in martie 2003, toate probele scrise care demonstrau responsabilitatea sa directa legata de crimele de razboi si impotriva umanitatii comise in perioada cat s-a aflat la conducerea Irakului.

Fostul presedinte irakian este incarcerat intr-un loc tinut secret de catre americani si va fi judecat alaturi de alti demnitari ai regimului sau de catre un tribunal special irakian.