Vor fi reprezentate toate genurile de muzica: clasica, jazz, pop, rock, muzica electronica, muzica etnica.

Muzicienii participanti vin din Romania, Franta, Coasta de Fildes, Germania, Cehia, Republica Moldova.

Invitata de onoare este Patricia Kaas care va sustine un concert extraordinar luni, 21 iunie 2004 in Piata Revolutiei, orele 21.00.

Patricia Kaas a fost singura artista care a participat la ceremonia de comemorare a Debarcarii din 6 iunie ’44, interpretand "L 'hymne à l'amour" in fata a 17 Sefi de Stat. Ceremonia a fost transmisa de 33 de canale de televiziune din intreaga lume.

« Les Boukakes » vor sustine un concert duminica 20 iunie in Piata Revolutiei urmand ca doua zi sa participe la Sarbatoarea Muzicii de la Paris, cel mai mare eveniment muzical organizat in Franta pe parcursul anului, printr-un concert in Piata Concorde.

Dupa o absenta de trei ani, « Taraful Haiducilor » revine in Romania pentru a participa la Sarbatoarea Muzicii cu doua concerte in Piata Revolutiei si la Hanul lui Manuc.

« Zdob si Zdub », din Chisinau, vor fi prezenti la o noua intalnire cu publicul romanesc.

Printre participanti : Ben’s Symphonic Orchestra (Franta), Bratsch (Franta), Dobet Gnahoret (Côte d’Ivoire, muzica africana), Han Bi Rom (Franta, jazz), Rutabaga (Franta), Ahmad Mahlad (Cehia, kletzmer).

Aceasta editie a Sarbatorii Muzicii se va bucura de prezente romanesti extrem de apreciate de public : Stefan Banica Jr., Taxi, Mircea Tiberian, Vlaicu Golcea, Ilinca Dumitrescu.

Pentru ca spiritul Sarbatorii Muzicii, asa cum este ea la Paris, Budapesta, Bruxelles, sa cuprinda si Bucurestii, amatorii sunt invitati sa cante in piete, in parcuri sa vina la concerte.

Potrivit Chartei Europene a Sarbatorii Europene a Muzicii (www.fetedelamusique.culture.fr), concertele sunt gratuite, in sali de concert, dar si in parcuri, piete, in locuri neconventionale.

Cateva dintre locurile de desfasuarare a concertelor sunt : Piata Revolutiei, Parcurile Cismigiu si Kiseleff, Biserica Stavropoleus, Esplanada Teatrului National, Muzeul George Enescu, Muzeul Taranului si multe altele.

Organizarea Sarbatorii Muzicii constituie un element de integrare culturala a Romaniei in Europa, de intrare in circuitele de schimburi artistice, de promovare a muzicienilor romani in tara si in strainatate.