Cine vedea Suedia ca una dintre competitoarele cu pretentii inaintea Euro a avut ieri confirmarea. Si totusi, contra Bulgariei n-a fost deloc usor. Vecinii nostri de la sud au inceput mai bine ambele reprize, remarcindu-se in special mobilitatea si viteza jucatorilor din linia de mijloc, avind in cei doi Petrov, Martin si Stilian, oamenii care au impins jocul catre poarta lui Isaksson.

De fiecare data a ratat insa uluitor Jankovici, mai intii din voleu, apoi cu capul.

Nordicii alcatuiesc insa o formatie prea ambitioasa si prea experimentata pentru a nu replica pe masura. Ieri, cheia succesului nordicilor a stat in trioul Ibrahimovici-Larsson-Ljungberg. Ultimul a deschis scorul in minutul 32, din centrarea lui Ibrahimovici, dupa ce i-a zapacit in citeva rinduri pe fundasii bulgari cu aparitiile sale in viteza de pe stinga.

Henrik Larsson a iesit la rampa si a rezolvat meciul in primul sfert de ora dupa pauza, cind a dovedit ca nu degeaba s-a rugat de el o tara intreaga pentru a reveni in echipa nationala. Iar de aici pina la final n-a mai fost decit o joaca de-a pisica si soarecele, cu defensiva bulgara in rolul rozatoarei. Care n-a scapat fara inca un gol, opera lui Ibrahimovici, din penalty.

37 de ani au trecut de cind Bulgaria n-a mai cistigat in fata Suediei. Dupa primele doua meciuri intre cele doua reprezentative, cistigate de bulgari, au urmat doua rezultate de egalitate si 8 victorii suedeze