Teribil soc pentru italieni. Liderul Totti a sarit din schema lui Trap, cel putin pina in semifinale! Cu alte cuvinte, Euro 2004 ar putea fi deja istorie pentru liderul "squadrei azzurra". Comisia de Disciplina a UEFA, intrunita ieri la Lisabona, l-a trimis in tribuna trei partide.

Daca arbitrul spaniol Mejuto Gonzalez l-a iertat pe Totti de cartonasul rosu pe care l-ar fi meritat dupa intrarea criminala asupra danezului Henriksen, forul continental l-a taxat fara scrupule pentru gestul nesportiv comis luni, in acelasi meci cu Danemarca (0-0), fata de Poulsen.

Pe baza casetei video prezentate miercuri de federatia de la Copenhaga, in care Totti e surprins scuipindu-si adversarul, UEFA a dictat pedeapsa minima in acest caz.

Danezii au cerut patru meciuri, dar capitanul Romei a scapat cu trei, marturisindu-si vina in cursul audierii ce a durat doua ore si jumatate. "Sint distrus! Nu ma recunosc deloc in acele imagini", s-a aparat jucatorul de 27 de ani.

Mai mult nu puteau face avocatii italieni, care au protestat insa asupra admiterii unor astfel de probe, invocind in apararea clientului lor si faptul ca "proiectilul" nu l-a tintit pe Poulsen. "Imaginile provin de la o camera care l-a monitorizat pe Totti 90 de minute fara a avea acceptul jucatorului. Decizia UEFA va crea un precedent foarte periculos.

Echipele ar putea amplasa camere fixe pentru fiecare adversar - care ar putea fi provocat special - ca sa descopere cel mai mic incident", a spus avocatul Giulia Bongiorno.

Daune de 35 de milioane de euro

Gestul jenant comis de Totti risca sa sifoneze serios imaginea sponsorilor si a celor care au investit in "nationala" Italiei. Potrivit studiului realizat de expertii in publicitate de la "Eta Meta Research", daunele totale s-ar putea ridica la suma de 35 de milioane de euro: "Vor fi afectati nu doar cei ce au sponsorizat echipa, dar si cei care au cumparat reclame in timpul meciurilor.

Mai ales ca incidentul s-a produs la un turneu final". Totti va fi dat in judecata de Codacons, Asociatia pentru protectia consumatorilor italieni, cerind daune de 5 milioane de euro.