Turul al doilea de scrutin pare a da Aliantei castig de cauza si in al doilea oras cu cea mai mare miza, Cluj. Potrivit unor surse din interiorul partidelor, care primisera informatii de la institutele de sondare a opiniei publice, Emil Boc s-ar fi aflat, la ora 18.00, cu 6 procente (55%) inaintea candidatului PSD, Ioan Rus, fost ministru al Administratiei si Internelor.

Alianta si-a confirmat suprematia si in Bucuresti, unde, potrivit acelorasi surse, candidatii PD si PNL aveau in patru sectoare (1, 3, 4 si 6) procente superioare candidatilor PSD.

Astfel, Andrei Chiliman conducea la sectorul 1, cu 59%, fata de Vasile Gherasim, 41%, Liviu Negoita - 67% fata de Eugen Plesca - 33%, Adrian Inimaroiu - 65% fata de Vasile Mihalache - 35%, iar Cristian Poteras obtinuse 60% fata de 40% ale lui Dan Darabont. La sectorul 2, candidatul PSD, Neculai Ontanu, avea un avantaj de un procent in fata Ancai Boagiu.

Victoria lui Romeo Stavarache la Bacau se anunta a fi zdrobitoare. Informatii preliminare acrediteaza ideea unui procent de 70 al candidatului PUR, care l-a invins astfel pe unul dintre baronii PSD, Dumitru Sechelariu. In schimb, se pare ca PSD a reusit sa castige alegerile in municipiile Iasi (Gheorghe Nichita) si Craiova (Antonie Solomon).

Cel de-al doilea tur de scrutin s-a dovedit a fi pe masura campaniei ce l-a precedat: plin de scandaluri si lovituri sub centura. Neregulile se anuntau inca de sambata, cand, contrar legii, campania electorala nu a incetat.

Candidatii au fost atacati in ziare cu privire la moralitatea, sexualitatea sau afacerile lor, iar unii dintre ei au continuat sa-si faca nestanjeniti propaganda electorala in prima zi a weekend-ului.

Incalcarile legii au fost mult mai grave decat in primul tur, mergand de la votul cu mai multe buletine pana la intimidarea alegatorilor cu alte optiuni politice. In Galati, oamenii au fost scosi la urne cu asociatia de locatari. La Valcea, Dolj si Bacau, PSD a fost reclamat ca a incercat sa momeasca alegatorii la vot oferindu-le mijloace care sa-i transporte pe gratis la locul faptei.

Electoratul nu s-a dovedit cu mult mai interesat de turul doi decat de cel dintai, din contra. Media pe tara arata o prezenta si mai scazuta la vot decat pe 6 iunie. La ora 17.00, trecusera pe la urne 33,75% dintre alegatori, fata de 38,3% acum doua saptamani. In Bucuresti, media de participare era 22,8%, cu cinci procente mai putin decat in 6 iunie.

In schimb, s-a inregistrat o prezenta mai mare decat in primul tur in localitatile unde miza politica era mai importanta.