Si daca vreti sa scapati de stres mai bine plecati intr-o vacanta in strainatate. Si ca sa nu stati stresati acolo ca ati putea fi jefuiti de bani, luati-va un card. Banii se pot schimba din orice tara, iar cumparaturile vi le puteti plati direct cu cardul. Trebuie sa detineti insa un card bancar cu utilizare internationala. Si inca ceva: aveti grija la comisioane!

De fiecare data cand plecam intr-o calatorie ne lovim de acelasi problema: unde tinem banii? O varianta poate fi cardul cu utilizare internationala. Cartonasul valoros nu ocupa mult spatiu, daca este furat nu poate fi folosit de hot, iar banii pot fi schimbati sau retrasi de la orice banca sau bancomat.

In orice tara ne aflam, cursul de schimb este foarte aproape de cel stabilit de BNR. Atentie insa la comisioanele percepute. Nu este indicat de exemplu ca turistii sa plece cu o anumita valuta din tara si sa schimbe la destinatie in moneda tarii respective. In acest caz, comisioanele pot ajunge chiar si pana la 8 la suta. Nu orice card poate fi insa utilizat in afara tarii.

Ca sa obtineti un astfel de card trebuie sa mergeti la banca si sa intrebati daca cel pe care primiti salariul are utilizare internationala sau nu. Daca nu are, sau daca nu aveti deloc card, obtinerea unuia special nu este complicata si nici costisitoare. Nu veti cheltui mai mult de 200 de mii de lei.