Deocamdata, nu exista un nume pentru noua “spaima“ electronico-financiara, expertii in securitate banuind ca isi are originea in Estonia. Utilizatorii Internetului se pot “pricopsi“ cu noul virus de la sacaitoarele ferestre pop-ups.

Acestea ar descarca in PC un soft care poate fura parole si informatii legate de conturi personale in clipa in care utilizatorul acceseaza anumite site-uri financiare, dupa cum se arata intr-un material Washingtonpost.com. Si acest atac exploateaza vulnerabilitati ale browser-ului de la Microsoft, Internet Explorer.

Expertii spun ca pentru a va “proteja“ in timpul navigarii pe net, trebuie sa folositi alte browsere sau sa instalati soft-uri care blocheaza pop-ups.

Acest raport “de activitate“ al noului atac electronic a fost realizat de catre compania de securitate electronica Internet Storm Center.

INTARZIERI. Ca si in cazul “Scob“, comunicatele companiilor care se ocupa cu securitatea electronica sosesc la cateva zile distanta de la descoperirea atacului. In ceea ce priveste “Scob“, duminica au aparut comunicate Microsoft in legatura cu faptul ca site-ul rusesc, care ar fi fost “capul rautatilor“, fusese inchis cu trei zile in urma.

De data aceasta, descoperirea noului atac s-a facut de vineri, dar abia marti au fost furnizate primele informatii.