„DACA SE SINUCIDEA, ERBASU CADEA IN CAP“

„Este adevarat ca pasii pe care i-a facut Mihai Erbasu in acea noapte se puteau, ca sa zic asa, teoretiza, spune cascadorul. Dar de la teorie pana la practica e cale lunga. Demonstratia de ieri mi-a intarit convingerea ca se vrea o sinucidere. Este bine sa ne amintim de cazurile Panait si Tinu. Exista multe similitudini si, la fel, totul s-a incheiat in coada de peste.“

CORPUL VIU CADE ALTFEL

„De la inceput trebuie sa spunem ca exista o diferenta importanta intre o cazatura si o saritura. Ultima este, normal, deliberata. Saritura si cazatura poarta in ele datele exacte ale cauzei acestei actiuni”, a spus cascadorul. “In film intotdeauna trebuie sa convingi publicul de ceva anume, acolo ai si imaginea desprinderii si a aterizarii corpului.

In cazul de fata, noi nu avem decat pozitia de cadere, iar demonstratia a aratat ca unii nu vor sa se afle ca a fost crima. Folosindu-se o papusa, este normal ca nu s-au luat in calcul unii factori: corpul viu se comporta intr-un anumit fel, iar manechinul in alt fel. Corpul are un anumit grad de libertate in articulatie, cu inertia segmentelor si cu dinamica trenului inferior.“

NU S-A PUTUT OPUNE

„Parerea mea este ca pe terasa Erbasu nu mai era responsabil si nu se mai putea opune. Sa presupunem ca el nu mai putea fi ridicat, fiindca aceia care au operat erau profesionisti si-l puneau direct pe balustrada. Atunci ar fi trebuit sa atinga balustrada. In acel moment, intra in balans si normal ca ateriza in picioare.

Daca s-ar fi sinucis, s-ar fi culcat pe balustrada si ar fi cazut in cap, usor posterior. Cum s-ar zice, venea in ceafa spre bazin. Ca sa nu mai zicem de toata povestea cu cutitul, care nu sta deloc in picioare. Eu am incredere in medicii legisti, ca profesie, dar mi-e frica sa nu se incheie totul ca in cazul procurorului si al lui Dumitru Tinu.“

Textul de mai jos, primit la apelul nostru - Campania Ziarul, cu privire la moartea lui Mihai Erbasu -, pare a fi mai mult decat un scenariu.

Autorul (o cunostinta a omului de afaceri), care-si da adresa si telefonul insa rugandu-ne sa nu le facem publice, scrie despre cateva „adevaruri nedemonstrate“, cum le numeste, „ce pot fi utile anchetatorilor, daca acestia vor…“

„Cu referire la articolele dv (ultimul astazi, 29.06.04)) din „Ziarul“, imi permit sa imi exprim si eu cateva opinii.

Avusese o intalnire confidentiala

1. L-am cunoscut personal pe M.E, era ca o stanca de incredere, de neclintit, nu putea - in nici un caz - macar sa se gandeasca la suicid.

2. Opinez ca anumite centre de influenta cunosteau si cunosc f. bine adevarul, inca de la inceput, avand in vedere:

- Foarte suspecta vizita lui ME, singur, duminica, fara familie, la vila sa (el obisnuia sa isi petreaca putinul timp liber in compania familiei si (sau) a prietenilor apropiati.

- La o asemenea vila somptuoasa, care a mai fost pradata odata, nu era in stilul lui ME sa nu aiba macar un „administrator“ prezent, chiar daca ea era pazita de cainii lui.

- ME a mers la vila cu scopul clar de a intalni confidential, intre patru ochi, pe cineva, pentru clarificarea unor aspecte ale relatiilor lui.

- Persoana sau persoanele erau asteptate de ME la o anumita ora convenita dinainte, pentru a clarifica anumite aspecte misterioase, probabil legate de alegerile locale atunci abia incheiate.

Este posibil ca ME sa fi avansat o anumita suma pentru acoperirea cheltuielilor de alegeri, si nu numai, in anumite conditii (lucru caracteristic stilului sau practic) si se astepta ca acestea sa ii fie rambursate ori recunoscute in vreun fel, desi alegerile nu se soldasera cu rezultatul scontat, ori - mai plauzibil - au dus la castigarea lor de partida beneficiara a banilor.

- Neajungandu-se la un compromis, s-a decis pe loc lichidarea lui ME, luandu-se in pripa niste masuri care sa deruteze o eventuala ancheta, prin „sugerarea“ suicidului de catre ME, destul de improvizata, din cauza lipsei timpului.

Precizez: ME nu ar fi facut ceva impotriva legii (cred ca nu a facut-o niciodata), el era un om credincios. El, cel mult, putea merge pana la limita permisibila a legii, fara insa a o incalca. Era prea inteligent si experimentat ca sa cada in aceasta capcana.

Piste false

3. Sugerarea suicidului, a pretinselor „probleme“ financiare etc. sunt piste false indicate pentru a abate atentia de la miezul crimei.

La fel, declansarea anchetei de catre Autoritatea Nationala de Control asupra firmelor lui Erbasu si a legaturilor lor cu beneficiarii si colaboratorii lor (desi cred ca e necesara pentru clarificarea altor aspecte legate de neplata obligatiilor financiare, dar nu legate de omorul lui ME) e destinata inducerii in eroare a organelor de ancheta si, mai ales, a opiniei publice.

Opinez ca undeva sus se cunoaste exact mobilul crimei si se incearca musamalizarea, dar cred ca, daca se persevereaza si nu se renunta, adevarul va iesi la iveala si multe capete sus-puse ar putea fi expuse oprobriului public.

Amenintarile unui grup sus-pus

Sotia si fiii lui ME sunt pe buna dreptate foarte ingrijorati de soarta si viata lor, si stiu mai multe decat pot sa spuna, de aceea trebuie ajutati (sa nu ne asteptam la organele de ancheta, care au scopul sa acopere totul, ci la mass media si opinia publica, atat cat mai poate si ea).

Este cineva sau un grup mafiot foarte sus-pus care ii inspaimanta si ii impiedica pe oameni sa spuna adevarul. Suicidul procurorului Panait si „accidentul“ auto al lui Dumitru Tinu au fost tot crime, „acoperite“ din ordinul sau teama aceluiasi grup de influenta sus-pus.

Va rog sa ma intelegeti ca astea nu sunt aberatii, sunt adevaruri nedemonstrate, pentru ca nu se vrea scoaterea lor la lumina zilei.

Va urez succes in demersurile dvs. privind descoperirea adevarului.“

PROCURORUL CAPOTA: „NU CRED CA ELENA ERBASU A DISTRUS SCRISOAREA“

Procurorul care conduce ancheta mortii lui Mihai Erbasu a acceptat sa ne dezvaluie primele concluzii. Miliardarul a murit intre orele 6 si 7 dimineata, iar cel de-al doilea bilet predat procurorilor de familie este de fapt primul scris de Erbasu inainte de a muri.

Mihai Erbasu a murit intre orele 6-7 ale diminetii de luni, sustine procurorul care conduce ancheta, Marian Capota. Procurorul a analizat declaratia data de asistenta de pe Salvare, care a ajuns la vila din Snagov la ora 7.45.

„L-a consultat si a constatat ca era cald inca, astfel ca decesul nu putea surveni cu mult timp inainte, stiut fiind ca la Snagov e mai racoare dimineata“, ne-a declarat anchetatorul.

Al doilea bilet este… primul

Cel de-al doilea bilet de adio gasit de vaduva Erbasu in haina raposatului este de fapt primul bilet scris de acesta, sustine procurorul. Biletul, avand trecuta ora 3.30, continea intentia miliardarului de a se sinucide, mult dezvoltata in cea de-a doua scrisoare, care de fapt a intrat prima in posesia anchetatorilor.

Procurorul Capota sustine ca, la audieri, vaduva Erbasu i-a ascuns adevarul: „Nu cred ca le-a distrus. Nimeni nu distruge ultimele cuvinte ale celor dragi, care pot deveni probe ce ii pot dezvinovati“, considera anchetatorul, referindu-se la cele sase pagini din prima scrisoare predata anchetatorilor.

Rezultatele expertizei grafologice si grafoscopice sunt asteptate astazi, urmand sa stabileasca daca ambele scrisori de adio au fost scrise de Erbasu si in ce stare emotionala se afla acesta. Analizand sumar biletul, anchetatorii elimina ipoteza crimei: „Nu e un bilet scris cu pistolul la tampla. A mai mancat cateva litere, a facut mici agramatisme, care arata starea psihica in care se afla.

Sa nu uitam ca Erbasu era intelectual“, considera procurorul Capota. In ambele scrisori, Erbasu isi cerea iertare pentru acest gest, explica decizia luata prin faptul ca nu mai suporta umilintele si cerea familiei sa ramana unita.

Martorii nu au vazut nimic

Seful complexului 23 din Snagov, Radu Tudor, cunoscut drept „Doru“, a fost audiat ieri in dosarul mortii omului de afaceri Mihai Erbasu. Martorul nu a observat nimic suspect in noaptea de duminica spre luni, el trecand prin fata vilei Erbasu in jurul orelor 11-12. „A observat luminile aprinse si in vila, si in curte.

Pana acum, nici un martor nu a vazut sau nu a auzit nimic suspect“, ne-a declarat procurorul-anchetator Marian Capota. Ieri, erau asteptati la Parchet sa dea declaratii Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, si omul de afaceri Cristian Tantareanu, cu care Erbasu a vorbit la telefon inainte de a muri. Audierea primului a fost amanata pentru astazi, iar Tantareanu se afla inca in strainatate.

Filmul cercetarii judiciare

Legistii care au ajuns la fata locului in dimineata tragediei au stabilit inca din primele cercetari cauza decesului. In garaj au fost gasite latul si cravata legate de instalatiile de care dorea sa se spanzure Erbasu. Ambele au fost legate, probabil Erbasu preferand sa lege si cravata, intrucat era mai rezistenta decat cordonul luat din baie.

Corpul omului de afaceri a fost atent cercetat inca din acea dimineata, chiar in piscina, unde a fost gasit, anchetatorii sperand sa gaseasca diverse urme care sa-i ajute sa dezlege misterul. Ranile de la maini si alte urme de pe fata lui Mihai Erbasu au fost masurate, de asemenea, pentru a se stabili cum au aparut. (Mihai Niculescu)

CELE 9 SIMPTOME ALE SINUCIGASULUI

Echipa care instrumenteaza cazul mortii violente a omului de afaceri Mihai Erbasu merge pe varianta sinuciderii inca de la inceputul investigatiilor.

Pentru a intelege cum un om de afaceri de talia lui Mihai Erbasu, care, aparent, nu avea nici un fel de probleme, decide sa-si ia viata, trebuie sa intelegem psihologia sinucigasului.

Nu am mai apelat la specialisti din Romania, care se afla angrenati subiectiv in acest caz. Redam dintr-un studiu despre afectiuni depresive care duc la actul suicidal elaborat de Institutul National de Boli Mintale din SUA.

Factorii de risc

Exista multe semne ca o persoana se afla intr-o criza depresiva. De cele mai multe ori nu sunt luate in seama, dar cercetatorii americani sunt de parere ca atunci cand se observa doua sau mai multe dintre simptomele enumerate in continuare, prezente la o persoana care este sub „factori de risc suicidal“, trebuie ca acea persoana sa fie supravegheata cu discretie pana trece criza.

APARENTE. Mina preocupata, miscari lente, priviri „in alta dimensiune“.

NEFERICIRE. Cu sau fara o cauza precisa, se simte descurajat, fara speranta, suparat.

GANDURI NEGATIVE. Spune: „Ma prabusesc!“, „Nu mai sunt capabil!“, „Nimanui nu-i pasa de mine!“

REDUCEREA ACTIVITATII. Vrea sa se odihneasca intr-un loc retras, crede ca il doboara stresul.

REDUCEREA CONCENTRARII. Nu se mai poate concentra asupra activitatilor, se comporta de parca ar fi sub efectul unor sedative.

PROBLEME CU ANTURAJUL. Se simte singur si-si doreste aceasta singuratate. Spune: „Nu vreau sa vad pe nimeni!“

SENTIMENTUL VINOVATIEI. Crede ca este responsabil de esecurile pe plan familial si financiar.

PROBLEME FIZICE. Are probleme cu somnul, dureri de cap, pierdere in greutate.

GANDURI SINUCIGASE. Spune: „Ar fi mai bine daca as muri!“, „Ma intreb daca mi-ar plange cineva moartea!“

Serotonina, un indiciu clar

Un act sinucigas prezinta o combinatie de factori de risc, printre care si predispozitia din familie, declansat de o „situatie extrema“ survenita in derularea evenimentelor. Cercetatorii americani iau in calcul nivelul de serotonina, un hormon care se gaseste in glanda pineala, tractul digestiv si creier.

Serotonina actioneaza ca un mesager chimic care transmite semnale intre celulele nervoase. S-a constatat ca depresiile si comportamentul sinucigas sunt „dictate“ de scaderea nivelului de serotonina din creier, ceea ce afecteaza si gandirea, derminand actiuni ilogice pentru o minte normala.

Studiile post-mortem pe sinucigasi au demonstrat ca exista anumite regiuni ale creierului in care nivelul de serotonina este foarte scazut. La noi in tara, nivelul de serotonina se poate masura la persoane vii, ci nu post-mortem, ceea ce ar fi fost un indiciu important pentru anchetatorii care se ocupa de „cazul Erbasu“.

Barbatii se sinucid, nu se „joaca“

S-a constatat ca atunci cand un barbat se hotaraste sa-si ia viata, o face, daca nu intervine nimic ca sa fie oprit. Daca o tentativa a esuat, incearca imediat altceva. Barbatii prefera armele si sinuciderea prin spanzurare. Cel mai tare se tem de perspectiva unei incarcerari sau de mediatizarea unei situatii rusinoase. (Adina Mutar)

DE LA TENTATIVA DE SINUCIDERE LA ACCIDENT

Viorel Pop este un clarvazator din Braila, unul dintre cei mai buni din tara. Moartea omului de afaceri i-a aparut clar: „Erbasu a incercat sa se sinucida, dar nu a reusit. Moartea lui a fost mai mult un accident. Dupa ce a rupt streangul din pivnita s-a ranit foarte rau...“

Viorel Pop relateaza evolutia lucrurilor dupa ce s-a rupt streangul improvizat, la subsol. „Erbasu s-a ranit foarte rau la gat si la genunchi. Din cauza durerii de la gat, nu mai putea sa respire. Asa ca a iesit pe balcon in cautare de aer. Senzatiile de voma l-au facut sa se aplece si atunci a cazut in piscina. Daca era mai slab ar fi supravietuit cazaturii.

Ar fi avut fracturi de bazin si probabil de coloana, dar ar fi fost in viata“.

Bolnav, singur, santajat

„Mihai a recurs la sinucidere, desi ii era rusine sa admita ca ar face asa ceva, pentru ca in ultima perioada era extrem de stresat si exista posibilitatea unui santaj. Era practic fortat sa paraseasca afacerile pe care le avea. A incercat sa ascunda faptul ca avea probleme pentru ca dorea sa ii protejeze pe cei apropiati. In plus, avea mari probleme de sanatate.

In principal cu inima, se sufoca si avea si probleme cu glicemia, cred ca avea diabet. Se simtea singur…“

S-a speriat

„In acea zi a trecut printr-un moment de cumpana. A fost intors din drum. Nu trebuia sa ajunga la casa aceea, ci la alte afaceri pe care le avea intr-un oras apropiat. Dar, o data ajuns acolo, a vazut ca e singur si s-a decis sa puna in practica planul de suicid. A incercat sa se sugrume, dar apoi a vrut sa taie funia cu un cutit. Nu a reusit, dar funia s-a rupt.

Atunci s-a speriat foarte tare. Tremura de frica si a urcat la balcon sa ia aer. Ii venea sa planga. Se ineca si nu putea sa respire. Ar fi vrut sa strige, sa ceara ajutor, dar ii era rusine. Si nu putea din cauza gatului ranit.

Ii era frica de moarte

„In acel moment nu mai dorea sa moara, spune Pop. Ii era frica de moarte. Dar a cazut peste balustrada. A cazut pe partea stanga. Asta este unul dintre lucrurile pe care le-au gresit cei care au facut reconstituirea“. Viorel Pop mai spune ca practic Erbasu nu dorea sa se afle ca trece printr-o perioada grea. Ca prin gestul sau ar fi vrut sa faca o declaratie.

Sa spuna ca nu se va lasa calcat in picioare si ca in acel moment Erbasu nu mai avea scapare.“

Avea viziuni inca din copilarie

Clarvazatorul Viorel Pop marturiseste ca a avut aceste „viziuni“ din copilarie. Si, chiar daca s-a lovit de mult scepticism, el isi continua misiunile. Clarviziunea este un dar pe care, spune Viorel, il are de la Dumnezeu. Daca se roaga - si se roaga continuu - nu are cum sa dea gres. „Vad viata unui om ca pe un... film.

Dar nu ma opresc decat asupra momentelor care ma intereseaza. Nu am nevoie nici de poza si nici de un obiect personal. Si ii pot ajuta pe cei care au nevoie si care cred in Dumnezeu. Am avut rezultate bune, dar in curand s-ar putea sa plec din tara. Aici clarvazatorii nu sunt apreciati. In afara, in schimb, sunt folositi la rezolvarea multor cazuri“.

Ziarul

Cum se putea omori Erbasu

In editia de luni va prezentam un scenariu construit in baza informatiilor oficiale sau survenite de la martori, despre cum ar fi putut fi ucis Mihail Erbasu. in acel moment, nici un ziarist nu patrunsese in interiorul vilei de la Snagov, deci nu aveam nici un fel de imagine din locurile in care omul de afaceri isi petrecuse ultimele ore din viata.

Acum, insa, dupa ce au aparut elemente noi, dar mai ales dupa ce accesul ne-a fost permis cu ocazia experimentului judiciar si am putut fotografia sau filma portiuni importante din casa, ne putem imagina si un scenariu al sinuciderii, varianta catre care inclina anchetatorii.

Ca si in "varianta crimei", si in ipoteza sinuciderii trebuie cautata motivatia mortii victimei. Foarte multi din apropiatii lui Mihail Erbasu au declarat ca celebrul constructor avea o stare depresiva in ultima perioada, parea preocupat de ceva. Problema legata de lipsa unei mari sume de bani cash era, de asemenea, cunoscuta, ca si imposibilitatea de a o gasi.

Pe de alta parte, au existat voci din apropierea familiei Erbasu care sustin ca intre tata si fiul cel mic, Alexandru, era o stare tensionata. Acestea sunt suficiente elemente care sa-l determine pe un om cu o predispozitie spre sinucidere (dupa cum interpreteaza psihiatrii faptul ca o sora a lui Erbasu s-a aruncat de la etaj) sa-si doreasca sa incheie socotelile cu viata.

Probabil ca in acea scrisoare de adio, declarata distrusa de sotie, se afla mobilul gestului de autosuprimare. Citandu-i din nou pe psihiatri, episodul depresiv se declanseaza brusc la indivizi care pana cu putin timp inainte s-au comportat normal, ba chiar au fost joviali. Probabil ca asa s-a petrecut si cu Mihail Erbasu in noaptea de 20 spre 21 iunie, singur fiind la vila sa de la Snagov.

A incercat sa se odihneasca dupa o zi agitata ca aceea a alegerilor, cand a aflat ca primarii unor sectoare ale Capitalei cu care avea relatii de afaceri au fost schimbati din functii. Dupa putin timp, se ridica din pat framantat de ganduri si se asaza la masa de scris.

Timp de mai multe ore asterne pe hartie nemultumirile legate de familie, de profesie, de oamenii mari si de "dusmanii care m-au determinat sa fac acest gest". Cu siguranta da si nume, cu siguranta reproseaza unui (unor) membru(i) al (ai) familiei anumite conduite. Numai asa se explica ascunderea de catre sotie a unei parti din scrisoarea de adio de ochii anchetatorilor.

Mergand mai departe cu scenariul, Mihail Erbasu termina scrisoarea, o asaza pe masa din sufragerie alaturi de pix, acte, cheile de la masina si de la casa si incepe sa-si puna in aplicare planul catre moarte. isi uita, insa, in buzunar telefonul mobil. Intai intra in baie, se barbiereste si isi aranjeaza tinuta, preocupare fireasca, spun specialistii, la un sinucigas intelectual.

in acele momente probabil ca zareste halatul de baie si ii ia cordonul pentru a improviza latul spanzuratorii. Iese din baie, ia lumanarea cu suport din sufragerie, fiindca vrea sa moara cu lumanarea aprinsa. Era crestin practicant si casatorit de o viata cu fiica unui preot. Ia si cutitul, nu se stie din ce motiv.

Poate ca a gandit ca ar putea sa se razgandeasca? De aici incolo, actiunea va fi ilogica la un om aflat in criza depresiva, dupa cum sustin psihiatrii. Erbasu coboara cu liftul in subsol, isi face lat din cordon, il leaga de o teava de alimentare cu apa si de consolele care o sustin din tavan, dar, pentru siguranta, dubleaza cordonul si de cravata pe care o avea la gat.

in locul scaunelului trage o cutie de carton plina cu carti. Urmeaza lasarea in streang, dar cordonul cedeaza deasupra capului si Erbasu, cu greutatea lui de circa 120 kg, se prabu- seste spre caloriferul din apropiere. in cadere se loveste cu capul de o cutie metalica, plina cu vopsea. Aici se produce rana de la nas.

Degetele de la mana dreapta e posibil sa se fi comprimat in orificiile de deasupra caloriferului fie in incercarea de a lua cutitul de acolo pentru a-si taia latul de la gat, fie in incercarea de a se scula de jos dupa cadere.

E o explicatie plauzibila pentru degetele vinete descoperite de legisti, deoarece buricele lor intra in acea parte superioara a caloriferului, iar nevatamarea inelarului e posibila pe o suprafata plana! Ca sa scape de lat, Erbasu baga lama cutitului si trage de jos in sus.

Se produce taietura de pe obrazul drept, soldata cu o sangerare abundenta, datorata vascularizarii acestei zone, dupa cum a afirmat profesorul legist Vladimir Belis. Tot dansul a explicat ca timpul scurt de spanzurare nu a condus la comprimarea suficienta a pielii si de aceea n-au ramas semne pe gat. Posibil si ca latul sa fi fost in spate dublat de cravata si latimea ei sa nu lase urma.

Tentativa nereusita, dar mai ales vederea sangelui probabil sa-l fi indarjit si mai tare pe Erbasu ca sa incheie socotelile cu viata. isi acopera rana sangeranda de pe obraz cu palma dreapta si urca in lift, decis sa faca acelasi gest pe care l-a facut si sora sa, in 1996, cand s-a aruncat de la balcon.

Hotararea lui era definitiva: se vedea mutilat, cu rani peste tot, haituit de "mafie" si umilit peste masura. Urca de la subsol in lift si manjeste cu sange butoanele, surescitat sa ajunga sus. La etajul 1 urca scarile spre terasa, tinandu-se de obraz cu aceeasi mana dreapta, pentru a opri sangerarea.

Cand ajunge sus nu deschide prima usa deoarece erau trase perdelele, iar firul lor era dupa cea de-a doua usa de acces. Rasuceste firul perdelei cu degetele de la mana stanga fiindca cele de la dreapta il dor. Cand deschide usa terasei o face, insa, firesc, cu mana dreapta, cea murdara de sangele de pe fata.

Saltul in gol s-a facut, probabil, brusc, imediat dupa ce a iesit pe terasa, barbatul apucandu-se cu mainile de balustrada ca sa se salte pe portiunea inalta de 30 cm de la buza balconului. Daca experimentul judiciar este corect, Mihail Erbasu si-a dat drumul cu capul inainte, a lovit peretele casei cu fruntea si a cazut in piscina in picioare, apoi in genunchi, prabusindu-se cu fata in jos.

Ultimele cuvinte ale lui Erbasu

Paginile 7-8 din scrisoarea distrusa:

Caracterul vostru de oameni cinstiti ei nu il accepta. Nuti, Cristi, Alexandru si Nelu, sa stiti ca v-am iubit si pentru mine totul ati fost voi si pentru mine veti fi pentru totdeauna. Am luat aceasta hotarare, fiind convins ca asa v-ar fi mai bine, voi uniti veti invinge totul. Eu nu mai puteam, nu mai eram lasat.

Iubesc pe voi si pe Ana-Maria si Elena (n.r. - nepoatele lui). Cred ca asa e mai bine. Sa nu va faceti probleme, asta a fost vointa mea si sunt convins ca pentru voi este mai bine. Umilinta mafiei nu o mai puteam suporta. Poate dupa aceste alegeri locale va disparea sau se va diminua mafia politica.

Va iubesc. Va doresc unitate ca sa invingeti greutatile.

P.S. Nu am facut rau la nimeni in viata, de aceea mor linistit. Bine am facut.

A doua scrisoare de adio:

Ora 3 si 30

Aceasta a fost vointa mea. Sa nu ma plangeti. Nu mai puteam suporta umilinta. Am cautat sa analizez unde am gresit. Bunatatea si corectitudinea au fost greselile mari. La noi cu ele nu izbutesti. Nuti, Cristi, Alexandru si Nelu, va iubesc mult, mult. Uniti-va ca sa puteti voi sa existati si sa traiti. Trebuie sa cresteti pe Elena, Ana-Maria si Dana. Cu mine in viata as fi adus mai mult rau.

P.S. Dusmani si cei care m-au determinat sa fac acest gest, sper ca pe voi va lasa.

Libertatea