Taxa perceputa pentru trecerea podului peste Dunare, la Fetesti-Cernavoda, a fost desfiintata incepand de astazi, ca urmare a unui ordin al ministrului Transporturilor, Miron Mitrea. Cel mai mic tarif pentru trecerea acestui pod era de 50.000 lei, acesta crescand in functie de marimea masinii. "Acest tarif este pentru trecerea podului, si nu pentru autostrada, cum de multe ori a fost interpretat.

Cu toate acestea, am decis sa nu mai fie incasat. Traficul in aceasta perioada a crescut foarte mult, iar circulatia se desfasoara cu dificultate, deoarece avem lucrari in zona. Mi s-a parut corect pentru toti conducatorii auto sa eliminam tariful de pod de la Fetesti-Cernavoda", a declarat Miron Mitrea.

Ordinul ministrului Transporturilor va fi dus la indeplinire de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale. Ministrul Mitrea a anuntat si inceperea in curand a lucrarilor pe tronsonul Drajna-Fetesti a autostrazii Bucuresti-Constanta: "La Fetesti-Cernavoda am fost nevoiti sa inchidem un fir de circulatie pentru a evita accidentele rutiere.

Va trebui sa mai suportam cu totii o perioada in care se va circula mai greu pentru a avea o autostrada europeana care sa ne duca spre Litoral".