Ieri, intr-o conferinta de presa ce a urmat bilantului activitatii MAI de la inceputul acestui an, ministrul a spus ca numarul de talharii este in crestere, ca si cel al infractiunilor ramase cu autor necunoscut. "Se moare prea mult pe soselele Romaniei", a mai constatat Saniuta, aratand ca, in ultima luna, au murit, zilnic, intre 3 si 14 persoane in urma unor astfel de evenimente grave.

Ca prima masura, pe langa intensificarea activitatilor agentilor de circulatie, s-a dispus verificarea tuturor autoturismelor care dispun de girofar, de multe ori aflate la originea unor accidente rutiere. In plus, incepand cu luna septembrie a acestui an, pe DN1 vor fi instalate camere de luat vederi conectate la dispecerate din Baneasa, Barcanesti si Busteni.

Pentru a combate coruptia in randul politistilor, vor continua testele de integritate efectuate de oamenii chestorului-sef Virgil Ardelean, lucratori ai DGIPI, prin Diviziunea Anticoruptie, urmand sa testeze chiar si ofiterii de rang inalt din MAI.

Dupa ce s-a convins personal de modul in care functionarii din subordinea sa se poarta cu cetatenii, ministrul Saniuta a promis ca va fi dur cu cei care nu isi respecta indatoririle de serviciu, in relatia cu contribuabilii. Pana la sfarsitul anului, prioritatile ministrului vor fi inchiderea Capitolului de negociere cu UE nr.

24, Justitie si Afaceri Interne, siguranta cetateanului, masurile anticoruptie si asigurarea unui nivel de salarizare corespunzator pentru angajatii MAI. Politica noastra va fi: recompensare pentru merite, sanctiuni dure pentru abateri, a mai spus Saniuta, care a precizat ca nu va dispune, deocamdata, nici o destituire la nivel inalt in IGP.