Daca tot aspira la crestin-democratie, PNG pare sa se fi molipsit de virusul invrajbirii care bantuie printre taranisti si populari. Asa se face ca, la numai doua zile de la anuntarea fuziunii cu PUNR, partidul lui Gigi Becali a anuntat ca ideea nu mai este de actualitate.

PNG decisese fuziunea cu PUNR la Congresul partidului, duminica trecuta, ba chiar rezervase deja functia de presedinte executiv pentru seful peuneristilor, Mircea Chelaru. Ieri insa, prim-vicepresedintele PNG, Paul Ghitiu, a luat decizia de a renunta la anuntata fuziune cu Partidul Unitatii Natiunii Romane (PUNR), din motive interne obiective.

„PUNR s-a prezentat la aceste negocieri fara o coeziune, unii din acest partid avand tendinta sa se indrepte catre PSD, altii catre PRM. De aceea ar fi trebuit sa pornim la o dezbatere lunga si anevoioasa“, a explicat liderul PNG.

El a subliniat ca cei din PUNR care corespund profilului moral si principiilor politice ale PNG sunt bineveniti in acest partid. Ghitiu crede ca PNG este, in acest moment, suficient de puternic, de organizat si de pregatit pentru a aborda de sine statator alegerile din toamna.

El a mai spus ca noua generatie de politicieni a lui Becali va face in mod sigur parte din Partidul Popular European in urma garantiilor date de senatorii italieni prezenti la Congres.

Intre timp, unii membri ai PNG reproseaza conducerii partidului cam aceleasi lucruri pe care acesta le imputa PUNR. Presedintele Organizatiei Municipale a PNG Sibiu, Corneliu Roman, si-a dat demisia ca urmare a liniei ideologice sinuoase a conducerii centrale.

„Eu mi-am depus marti demisia din functia de conducere a Organizatiei Municipale PNG Sibiu, deoarece inainte de alegeri PNG era contra PSD, iar acum dam in toti. Eu am verticalitate si nu voi trece la alt partid, voi ramane simplu membru in PNG Sibiu“, a spus presedintele demisionar.