In replica, Ministerul ucrainean de Externe a dat publicitatii un comunicat in care si-a exprimat surprinderea fata de “campania fara precedent condusa de Bucuresti pentru a dezorienta comunitatea internationala si a discredita decizia luata de Kiev”.

Autoritatile ucrainene au mai declarat ca Romania “deformeaza” rezultatele negocierilor pe aceasta tema care s-au tinut marti, la Kiev, in urma carora Ministerul ucrainean de Externe a afirmat ca a remis partii romane documentele referitoare la proiect.

In cadrul conferintei de presa comune, seful delegatiei romane, Cosmin Dinescu, a vorbit despre un esec al convorbirilor si a facut apel la organizarea unei comisii de expertiza internationale pentru a se evalua impactul canalului Bistroe asupra mediului.

Informare in bataie de joc

Contactat de “Evenimentul zilei”, seful delegatiei romane, Cosmin Dinescu, si-a declarat surprinderea fata de comunicatul Ministerului ucrainean de Externe, aratind ca partea romana a facut toate demersurile diplomatice pentru obtinerea documentatiei referitoare la proiect, iar ambasadorul roman la Kiev a fost chiar in audienta la MAE ucrainean si a solicitat in mod oficial sprijin

pentru vizitarea zonei. “Noi am solicitat de cel putin patru ori partii ucrainene transmiterea unor documente (...). Ne-au transmis citeva informatii, insa ele sint partiale, nu raspund exigentelor.

Dinescu mai arata ca “autoritatile romane incearca de trei ani sa primeasca niste raspunsuri, insa partea ucraineana a transmis anul trecut o singura informare scurta, pe o jumatate de pagina (...) care nu cuprindea decit ceea ce se stia deja din presa, respectiv parametri tehnici ai canalului”.