Daca celelalte banci incearca sa se apropie din ce in ce mai mult de clienti prin intermediul consilierilor bancari, ING mizeaza pe "masinile destepte". In agentiile ING, functionarii bancari sunt inlocuiti de bancomate de ultima generatie si aparate prin care pot fi furnizate toate serviciile oferite de o banca in mod curent: schimburi valutare, extrase de cont, transferuri de fonduri.

Romanii s-au invatat ca, de la bancomat, in general se scot bani. Bancomatele ING permit insa si introducerea de bani in cont. Mai mult, daca pentru a avea acces la banii depusi in contul de card in sistemul clasic trebuie sa asteptati cateva ore, prin folosirea unui Bancomat+ de la ING, banii intra pe card instantaneu.

Cealalta inovatie adusa pe piata de ING este Multimat+, un fel de computer prin intermediul caruia, dupa introducerea cardului bancar si a codului PIN, se pot efectua tot felul de operatiuni: transfer de fonduri catre alte conturi deschise la ING sau la alte banci, schimburi valutare sau plata facturilor la utilitatile publice.

"In calitate de investitori straini, consideram ca rolul nostru nu este numai sa investim in Romania, ci si sa aducem noi tehnologii", a declarat Dirk Serbrunys, presedintele ING Romania. Oficialii bancii apreciaza ca noile servicii ING vor avea "priza" la romani. In doar doua saptamani de functionare, in reteaua ING Office-urilor au fost deschise peste 500 de conturi.

Pana in septembrie, numarul agentiilor ING va creste de la 10 la 25, urmand ca, pana la sfarsitul anului, numarul locatiilor unde serviciile ING sunt accesibile populatiei sa creasca la 50. Pentru a intra pe sectorul de retail, ING a investit in Romania cateva milioane de dolari.

Prezent la inaugurare, premierul Adrian Nastase si-a exprimat speranta ca prin apelarea tot mai frecvent la serviciile bancare, se va reduce si economia neagra. "Utilizarea cash-ului si ceea ce tine de economia de tranzitie in zone negre si gri incep sa dispara pentru a face loc mecanismelor pietei", crede Nastase.