Presedintele Organizatiei de femei a PSD Arges, Marioara Radi Pana, a fost suspendata din functie dupa ce doi oameni de afaceri din Pitesti au acuzat-o de practicarea camatariei si de furt. Ionel Stefan a depus o plingere penala la politie, in care sustine ca Marioara Radi Pana i-ar fi sustras din masina mai multe documente si 500 de euro. Cel de-al doilea argesean, Mihai A.

, afirma ca a primit de la aceasta, cu camata, 10.000 de euro, dar apoi a fost inselat. Mai mult, chiar presedintele PSD Arges, Filip Georgescu, a recunoscut ca pe numele colegei sale de partid, de profesie medic, exista o reclamatie conform careia aceasta pune la munca, la vila sa, asistente medicale.

Omul de afaceri Ionel Stefan sustine ca a intermediat intre presedintele Organizatiei de femei a PSD, Marioara Radi Pana, si un prieten al sau, un imprumut de 10.000 de euro. “I-a dat prietenului meu cei 10.000 de euro, cu acte in notariat, pe o perioada de un an. Acesta trebuia sa-i returneze 25.000 de euro, cu dobinda cu tot.

Dupa o luna insa femeia s-a razgindit si i-a cerut banii inapoi. Prietenul meu a refuzat-o, spunind ca a investit banii si ca scadenta imprumutului e peste un an. Marioara Radi a inceput atunci sa faca presiuni asupra mea, cerindu-mi sa intervin pe linga acest prieten. Intr-o zi a venit la mine acasa, insotita de secretara sa.

Au batut la usa si, daca au vazut ca nu le deschid, s-au dus la jeep-ul care se afla in curte, au deschis usa si mi-au luat patru mape cu documente, plus 500 de euro”, sustine Ion Stefan. Acuzatiile barbatului sint confirmate si de prietenul care a fost imprumutat. Intr-o declaratie acordata saptaminalului “Jurnal de Arges“, Mihai A. sustine: “Mi-a dat imprumut 10.

000 de euro. Dupa o luna m-a chemat la dinsa la birou, unde mi-a fluturat contractul de imprumut, spunindu-mi ca nu e corect facut. Eu deja ii achitasem 2.700 de euro, dobinda la cei 25.000 trecuti in acte. Mi-a explicat si de ce nu e corect contractul, fiindca trebuia sa primeasca drept garantie casa mea. I-am replicat ca n-a fost vorba nici un moment sa garantez imprumutul cu casa.

S-a enervat si mi-a spus ca nu mai ies din biroul ei pina nu fac o alta hirtie in care sa fie trecuta si casa. La putin timp, m-a sunat din nou, rugindu-ma sa-i imprumut masina ca sa mearga cu fiul ei la tratament, la Caciulata. I-am dat masina, un Renault Megane. Asta era intr-o vineri. Luni mi-a spus ca nu-mi inapoiaza autovehiculul daca nu-i dau cei 10.000 de euro.

Mi-a spus ca a gasit in autoturism si doua file cec emise de firma mea si m-a amenintat ca le va completa cu cite un miliard pe fiecare, dupa care le va baga la plata. Filele cec le-am uitat pur si simplu in masina. Ca sa-mi dea masina inapoi, m-a conditionat sa-i dau doua bilete la ordin si sa mai fac inca un contract de imprumut”, sustine omul de afaceri pitestean.

“Aveam nevoie disperata de bani”

Presedintele Organizatiei de femei a PSD, Marioara Radi Pana, neaga acuzatiile de camatarie. “Fiul meu Razvan i-a dat imprumut acestui om 25.000 de euro, cu act legalizat la notariat, imprumut care are scadenta in decembrie anul acesta. I-a dat de inteles lui Razvan ca ii este prieten, pentru ca l-a ajutat cu cei 25.

000 de euro si, chipurile, deoarece fiul meu este imobilizat la pat si nu poate umbla, o sa alerge el sa-i rezolve treburile. Baiatul l-a crezut si i-a mai dat imprumut inca 13.400 de euro, cu acte la notariat, in care scrie negru pe alb ca pe 25 iulie anul curent ii da inapoi 10.000 de euro, iar pe 30 iulie restul de 3.400 de euro”, sustine Marioara Radi Pana.

Totusi, pesedista nu neaga ca ar fi luat documente din masina celuilalt om de afaceri, Ionel Stefan, dar nu aminteste de bani. “L-am sunat pe Stefan pentru ca el ii facuse cunostinta baiatului meu cu Mihai A. Nu mai dadeam de nici unul dintre ei, iar eu aveam nevoie disperata de bani. Intr-o zi, cind treceam prin fata casei lui Stefan, i-am vazut masina in curte.

Crezind ca este acasa am intrat sa stau de vorba cu el. Am luat-o si pe asistenta mea, Cristina, sa ma insoteasca. Am batut la usa, dar n-a vrut sa-mi deschida. Cind am iesit in curte am pus mina pe portiera masinii, am deschis usa si i-am luat niste acte din ea, in ideea ca va veni dupa ele si vom putea discuta problema.

Intre timp i-am inapoiat toate actele lui Stefan”, s-a justificat Marioara Radi Pana.

Ca urmare a tuturor acuzatiilor, PSD Arges a dispus suspendarea din functie a presedintelui organizatiei de femei, pina la finalizarea anchetelor demarate pe numele sau.

“In Biroul Executiv Judetean s-a luat in discutie propunerea venita din partea Biroului Municipal Pitesti, de suspendare din functie a Marioarei Radi Pana”, ne-a declarat presedintele filialei locale a partidului de guvernamint, Filip Georgescu.

Asistente medicale, puse sa munceasca la vila

Marioara Radi Pana este, pe linga politician, si seful Centrului de Diagnostic si Tratament Arges. Pe numele ei insa exista o reclamatie trimisa la Ministerul Sanatatii, in care doctorita este acuzata de citeva infirmiere ca le-a cerut mita la angajare si ca au fost puse, in timpul serviciului, sa presteze diferite munci la vila acesteia.

Existenta reclamatiei ne-a fost confirmata chiar de presedintele PSD Arges, Filip Georgescu. De altfel, Directia de Sanatate Publica a dispus o ancheta in acest sens.

Plingere la politie

Comandantul politiei argesene, chestorul Ion Stoica, a confirmat ca exista o plingere penala impotriva presedintei organizatiei de femei.

“Intr-adevar, pe numele Marioarei Radi Pana exista o plingere facuta de Ionel Stefan, pentru furt de documente din autoturism. Ea a fost depusa pe 27 iulie a.c. la Parchet, iar cei de acolo ne-au trimis-o noua spre solutionare. Acum lucram la acest caz”, a declarat chestorul.